NFT: Volumul Bored Ape Yacht Club crește pe OpenSea. Mania BAYC continuă!

Datele arată că OpenSea a generat peste $700 de milioane în vânzări în 2022, plasând piața NFT pe drumul către stabilirea unui nou record

Rafael Henrique | Adobe Stock

Volumul de tranzacționare pe OpenSea a crescut în luna Ianuarie odată cu frenezia speculativă față de NFT-urile create de Yuga Labs: Bored Ape Yacht Club (BAYC) și Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

Conform datelor postate de rchen8 pe Dune Analytics, OpenSea a generat peste $700 de milioane în volumul tranzacționat de la începutul anului 2022, perioadă în care ziua de 3 Ianuarie a fost cea mai mare zi a anului, cu aproximativ $255,8 milioane tranzacționate în 24 de ore.

NFT: Volumul Bored Ape Yacht Club crește pe OpenSea. Mania BAYC continuă!
NFT: Volumul tranzacționat zilnic pe OpenSea | Dune Analytics

În timp ce analiști populari precum Wu Blockchain au afirmat că volumul din 3 Ianuarie a stabilit un nou record pentru OpenSea, datele postate în trecut de rchen8 pe Dune Analytics arată că ziua de 29 August deține defapt recordul pentru cel mai mare volum de vânzări, respectiv $322 de milioane.

În luna Decembrie 2021, volumul lunar tranzacționat pe OpenSea a ajuns la $3,2 miliarde, la doar 5,8% distanță față de ATH-ul lunii August, situat la $3,4 miliarde. Având în vedere că piața NFT beneficiază de un volum de peste $700 de milioane în doar primele patru zile ale lunii Ianuarie, maximul istoric ar putea să fie depășit dacă momentum-ul continuă să se păstreze.

De la stânga la dreapta: BAYC #8027, BAYC #4468 și BAYC #6388 | Yuga Labs

Mania Bored Ape Yacht Club

Un factor important care contribuie la creșterea volumului de pe OpenSea, este mania recentă din jurul proiectelor BAYC și MAYC, alături de alte NFT-uri create de Yuga Labs.

Datele colectate de CryptoSlam arată că MAYC este momentan cel mai tranzacționat proiect NFT din punct de vedere al volumului realizat în ultimele șapte zile, situat la $94 de milioane, urmat îndeaproape de BAYC, cu $89 de milioane.

Pe parcursul ultimelor 30 de zile, NFT-urile MAYC și BAYC au generat $191 de milioane și respectiv $182 de milioane în vânzări, ocupând astfel pozițiile 3 și 4 în clasamentul general al vânzărilor, după Axie Infinity și CloneX.

Colecțiile NFT, sortate după volumul ultimelor 7 zile | CryptoSlam

Cât despre volumul tranzacționat în ultimele 24 de ore, MAYC a generat $13,7 milioane pe piețele secundare, în timp ce primatele BAYC au fost tranzacționate în valoare de $11,7 milioane. Conform datelor oferite de OpenSea, cele mai ieftine primate BAYC se vând momentan pentru 72,5 ETH (adică aproximativ $277,000), în timp ce cei mai ieftini mutanți MAYC se vând pentru 16 ETH (aproximativ $61,000).

În ultimele săptămâni, o mulțime de celebrități ale culturii pop, precum Eminem, Britney Spears sau Dave Chappelle și-au cumpărat câte un NFT Bored Ape, în valoare de 6 cifre.

Exit mobile version