NFT: Volumul OpenSea scade 50% după o creștere monumentală a lunii August

Cea mai mare piață de NFT-uri, OpenSea, înregistrează un declin firesc în volumul de vânzări al jetoanelor non-fungibile, după ce a atins un maxim de $4 miliarde în luna August - un record al industriei

Rafael Henrique | Adobe Stock

În urma unei creșteri colosale a volumului până la $4 miliarde pe parcursul lunii August, piața de NFT-uri de pe OpenSea revine cu picioarele pe pământ.

Piața NFT s-a aflat într-o strânsă legătură cu piața crypto săptămâna aceasta, suferind un declin al volumului alături de prețul crypto-monedelor, pe măsură ce volumul platformelor, colecțiile și prețul minim (floor price – în original) – toate au suferit corecții majore.

NFT: Volumul OpenSea scade 50% după o creștere monumentală a lunii August
Volumul piețelor NFT | dappradar.com

Datele colectate de DappRadar arată că pe parcursul ultimelor 7 zile, volumul de vânzare al NFT-urilor de pe OpenSea a scăzut cu peste 50%, până la $800 milioane, dintr-un pool de 156,000 de utilizatori – cu 10% mai puțin decât numărul de utilizatori înregistrați în săptămâna precedentă.

În ciuda acestei corecții pe termen scurt, OpenSea încă deține primul loc din punct de vedere al volumului, în fața altor piețe precum Axie Infinity sau CryptoPunks, care au volum de $150 milioane și respectiv $50 milioane.

Totuși: ca să nu prezentăm doar perspectiva bearish a lucrurile, înregistrată pe termen scurt, vom utiliza datele furnizate de agregatoare pentru a adăuga faptul că în ultimele 30 de zile, OpenSea a stabilit recorduri impresionante din punct de vedere al volumului, bucurându-se de o creștere de 330% față de luna precedentă. 

Dar există și vești negative: săptămâna aceasta, un bug care a afectat transferul contractelor ERC-721 către ENS – a șters în mod accidental un număr mic de jetoane non-fungibile, în valoare de $100,000. Se subînțelege faptul că utilizatorii afectați au fost recompensați iar problema remediată în cele din urmă.

Săptămâna trecută, reprezentanții platformei au postat pe twitter un anunț de angajare în care spuneau că vor plăti cu 1 Ethereum pe oricine din public care recomandă firmei un inginer sau un designer care să devină angajat al firmei.

În același anunț, Nate Chastain a spus:

Suntem 37 de oameni care dețin 98% din volumul de vânzare al NFT-urilor […] Avem nevoie de mai mulți oameni

Exit mobile version