Piața NFT-urilor se prăbușește – volumul vânzărilor atinge cel mai scăzut nivel din ultimul an

În ultimele trei luni, capitalizarea de piață a NFT-urilor a suferit o scădere de aproape 40%

AdobeStock

Piața NFT-urilor a intrat într-un trend descendent, după ce volumul vânzărilor și prețurile au scăzut în ultimele săptămâni.

Nișa cripto a înregistrat prima sa lună cu vânzări de mai puțin de 1 miliard de dolari din iunie 2021, potrivit datelor de la DappRadar.

Pe cea mai mare piață NFT din lume, OpenSea, volumul vânzărilor a scăzut cu 75% din mai și a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, arată datele furnizate de Dune Analytics.

Volumul vânzărilor pe OpenSea | Dune
Volumul vânzărilor pe OpenSea | Dune

Între timp, indicele JPG NFT, care urmărește proiectele NFT blue-chip, a scăzut cu peste 70% de când a fost creat.

După cum arată datele de la nonfungible.com, ecosistemul NFT a înregistrat cel mai mare număr de vânzări zilnice de 224.768 de NFT-uri în 24 septembrie 2021, în valoare de 78,3 milioane de dolari. Cu toate acestea, cel mai mare volum de tranzacționare în dolari al NFT-urilor a avut loc la 1 mai 2022, când 118.577 de NFT-uri au fost vândute într-o zi pentru 780,4 milioane de dolari.

Vânzările de NFT-uri au totalizat 40 de miliarde de dolari anul trecut, iar vânzările totale în 2022 au depășit deja 42 de miliarde de dolari. Vânzările din ianuarie și februarie reprezintă mai mult de jumătate din vânzările totale din 2022 până acum.

Unii dintre factorii cheie care influențează negativ hype-ul în jurul NFT-urilor sunt:

Drept urmare, în ultimele trei luni, capitalizarea de piață a NFT-urilor a suferit o scădere de aproape 40%, în timp ce a pierdut peste 66% din volumul de tranzacționare, după cum arată datele de la NFTGo.

Piața criptomonedelor a fost supusă presiunii pe fondul volatilității de pe piețele de valori mai largi. Temerile legate de creșterea inflației și a ratelor dobânzilor mai mari au diminuat apetitul pentru active mai riscante, inclusiv acțiunile tehnologice și activele digitale.

Încrederea în cripto-active a fost, de asemenea, zdruncinată de prăbușirea Terra, o așa-numită monedă stabilă a cărei valoare ar fi trebuit să fie legată de dolarul american, și de problemele instituțiilor financiare legate de criptomonede, cum ar fi celsius Network, care a suspendat retragerile.

Exit mobile version