NFTul lui Mad Dog Jones, care se multiplică singur – vândut pentru $4,1 milioane la licitație

vectorstory | Adobe Stock

Casa de licitații Phillips, cunoscută pentru remarcabilele opere de artă contemporane, a încheiat vineri licitația pentru prima lucrare digitală vândută vreodată de ei. Este vorba de un NFT care se reproduce singur, vândut pentru $4,144,000 – sumă care include și taxele casei.

Lucrarea, intitulată REPLICATOR, a fost creată de artistul digital Micah Dowbak, cunoscut pe internet după pseudonimul Mad Dog Jones. Artistul are 276,000 de urmăritori pe Instagram și este unul dintre pionerii industriei NFT, alături de Beeple.

În ciuda entuziasmului care a înconjurat sfera NFT anul acesta, REPLICATOR este cu atât mai rar decât un jeton non-fungibil obișnuit, mulțumită naturii sale unice și inedite.

NFTul lui Mad Dog Jones, care se multiplică singur – vândut pentru $4,1 milioane la licitație
REPLICATOR | Mad Dog Jones

Din punct de vedere vizual, lucrarea digitală redă imaginea unui fotocopiator într-o încăpere de tip office, din suburbiile Los Angeles-ului. Din punct de vedere tehnic, lucrurile se complică:

REPLICATOR este un smart contract customizat pe blockchainul Ethereum, construit pe protocolul ERC-721. Cu alte cuvinte: acest tip de jeton este unic și poate avea o identitate diferită față de un alt jeton din același smart contract. Lucrarea a fost programată să genereze NFTuri noi, pe parcursul următorului an. Întreaga logică a replicării a fost programată în cadrul contractului inteligent. Logica include: funcțiile de probabilitate, timpul necesar replicării, regulile de proprietate, numărul de generații și chiar probabilitatea unor bruiaje care ar opri o generație a NFTului din a continua să se reproducă.

Clipul video de mai jos explică vizual, pe înțelesul tuturor, cum funcționează această parte tehnică:

MDJ și lucrarea sa NFT

Mad Dog Jones spune că a creat lucrarea de artă REPLICATOR în încercarea de a descoperi un teritoriu nou în spațiul NFT.

Mi-a plăcut ideea de a realiza o lucrare care să aibă mai multă viață în ea, decât lansarea inițială, lucru care îmi oferă șansa de a spune o poveste mai amplă – a spus Mad Dog Jones într-o declarație pentru The Block

Odată ce am stabilit ideea de a crea un NFT care se reproduce singur, a fost nevoie de ceva timp până să găsesc o temă care să se potrivească și sa fie convingătoare. De îndată ce ideea fotocopiatorului mi-a venit în minte, am știut ca este perfectă. Povestea unui obiect electronic prin timp

Exit mobile version