Nouă ETF-uri Bitcoin au acumulat 500.000 BTC, valorând $35 miliarde, cu ETF-ul BlackRock pe primul loc

ETF-urile Bitcoin lansate recent dețin acum peste 500.000 BTC, în valoare totală de aproximativ 35 de miliarde de dolari (excluzând Grayscale), după doar 54 de zile de tranzacționare.

Nouă ETF-uri Bitcoin au acumulat peste 500.000 de BTC, valorând aproximativ $35 miliarde, cu ETF-ul BlackRock pe primul loc | Google

Puncte cheie

Datele recente ale Farside Investors arată că nouă ETF-uri Bitcoin lansate pe 11 ianuarie, au acumulat peste 500.000 de Bitcoin de la lansare.

Deținerile lor reprezintă acum aproximativ 2,54% din oferta totală în circulație. Acest număr record vine după ce joi a fost atins un alt reper, când cele nouă ETF-uri dețineau 287,7 milioane de dolari în BTC.

În doar 54 de zile de tranzacționare, cantitatea de Bitcoin deținută de cele nouă ETF-uri valorează aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Dacă luăm în considerare toate ETF-urile americane Bitcoin, inclusiv Grayscale, acestea dețin acum aproximativ 850.000 BTC, ceea ce reprezintă aproximativ 4% din oferta în circulație.

În această săptămână, intrările în ETF-uri și-au inversat tendința descendentă observată din 18 martie, înregistrând un total de 845 de milioane de dolari.

Pe 28 martie a existat o intrare totală de 183 de milioane de dolari, iar fondul IBIT al BlackRock s-a clasat pe primul loc, primind 95 de milioane de dolari.

Fidelity și Bitwise au raportat intrări similare de aproximativ 67 de milioane de dolari fiecare, în timp ce Ark 21Shares a primit 27,6 milioane de dolari, după o intrare masivă de 200 de milioane de dolari înregistrată miercuri.

Fondul GBTC al Grayscale a înregistrat o ieșire de 105 milioane de dolari, cea mai mică de la 12 martie. Fondul a pierdut 284.846 BTC de la conversia sa la un ETF spot la mijlocul lunii ianuarie.

ETF-ul Bitcoin al BlackRock are cea mai mare creştere din istorie

Popularitatea ETF-urilor Bitcoin din SUA a explodat, înregistrând un interes imens din partea investitorilor instituționali.

Directorul general al BlackRock, Larry Fink, a declarat că ETF-ul Bitcoin al companiei se bucură de o creștere fără precedent, fiind cel mai rapid ETF din istorie.

El și-a exprimat, de asemenea, optimismul cu privire la sustenabilitatea pe termen lung a Bitcoin, declarând că este surprins de cât de mult a crescut valoarea sa.

A discutat despre dezvoltarea unei piețe cu mai multă lichiditate și o transparență mai mare, menționând că nu se aștepta niciodată la aceste rezultate atunci când compania a aplicat pentru prima dată pentru ETF-ul spot BTC.

La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează în verde, iar moneda are un preț de aproximativ S69.900, în creștere cu peste 5% în ultimele șapte zile pe CoinMarketCap.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Prețul Bitcoin a stagnat în jurul valorii de 70.000 de dolari, iar perspectivele lunare sunt excelente, existând posibilitatea ca BTC să încheie luna cu un record – a 7-a lună consecutivă încheiată pe plus.

Exit mobile version