Novogratz: în ciuda crash-ului, Bitcoin este internetul pe care se transferă valoare

Mike Novogratz, miliardarul bullish pe Bitcoin, spune că piața retail a avut toate motivele să aibă poziții de cumpărare iresponsabile

Novogratz: în ciuda crash-ului, Bitcoin este internetul pe care se transferă valoare

Bits And Splits | Adobe Stock

Volatilitatea pe piața crypto s-a întors cu desăvârșire în urma scăderii abrupte pe care prețul a suferit-o ieri, ziua în care Bitcoin a devenit monedă de schimb în El Salvador. Deși scăderea a lichidat o mulțime de traderi, ea nu a fost tocmai surprinzătoare pentru veteranii precum Mike Novogratz, CEO-ul Galaxy Digital.

Într-un interviu acordat Bloomberg, miliardarul a spus că piața crypto încă este dominată de investitori de retail, care tind să devină mult prea entuziasmați din cauza interesului afișat de instituții precum Visa sau Amazon.

Participanții la piață realizează că piața crypto nu înseamnă doar să cumperi Bitcoin ca hedge împotriva unor politici monetare slabe, conform spuselor lui Novogratz. Dar mai important decât atât: aceste active digitale reprezintă Web-ul 3.0. Internetul pe care se transferă valoare.

Investitorii de retail aveau poziții de long supraexpuse din cauza unor motive întemeiate, conform lui Novogratz, care a folosit drept exemplu câteva știri bullish, precum achiziția unui CryptoPunk, făcută de Visa, intenția lanțului de magazine Walmart de a angaja experți în crypto sau chiar intențiile Amazon, de a face un lucru similar.

Lumea realizează potențialul pe care această tehnologie îl are și niciun investitor nu-și dorește să piardă următorul internet. Crypto reprezintă următorul internet

Novogratz spune că investitorii s-au entuziasmat prea tare și că scăderea de ieri n-a fost decât puțin aer scos dintr-un balon.

În cadrul companiei sale, Galaxy Digital, miliardarul plănuiește să achiziționeze BitGo, furnizorul de infrastructură pentru portofelul electronic oficial din El Salvador.

Chivo, portofelul electronic al statului salvadorian, a întâmpinat câteva dificultăți tehnice, însă Novogratz este de părere că acestea se vor rezolva în timp. El spune că întrebarea care trebuie pusă este cum va funcționa sistemul în următoarele 6-12 săptămâni?, adăugând faptul că nu este ușor să construiești produse la o asemenea scală.

Exit mobile version