Numărul cumpărătorilor de NFT-uri scade sub 800.000

Pe piețele secundare de NFT au existat 796.009 de cumpărători și vânzări de aproximativ 2,6 miliarde de dolari - o scădere bruscă față de recordul din luna precedentă

AdobeStock

Numărul total de cumpărători de NFT-uri a scăzut sub 800.000 în februarie pentru prima dată din octombrie, iar volumul de căutare pentru termenul „NFT” a scăzut, de asemenea, semnificativ.

Piețele secundare de active digitale nefungibile a înregistrat un număr de 796.009 de cumpărători în februarie (în scădere cu 12% față de ianuarie), cu vânzări de aproximativ 2,6 miliarde de dolari (în scădere cu 40% față de luna precedentă), potrivit datelor de la CryptoSlam.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că ianuarie a fost o lună masivă pentru NFT-uri, ceea ce sugerează că scăderea volumului de tranzacționare din februarie a fost doar o corecție. Numărul cumpărătorilor de pe piața secundară a atins un record de 904.135 în ianuarie. Vânzările OpenSea au atins, de asemenea, un maxim istoric în ianuarie, totalizând aproximativ 5 miliarde de dolari, înainte de a reveni la aproximativ 3 miliarde de dolari în februarie.

Topul blockhain-urilor după volumul vânzărilor de NFT
Topul blockhain-urilor după volumul vânzărilor de tokenuri nefungibile| CryptoSlam

Interesul pentru NFT-uri scade

Analizând Google Trends, volumul global de căutare pentru termenul „NFT” pare să fi scăzut semnificativ. Interesul a scăzut cu aproximativ 60%, față de maximile de la sfârșitul lunii ianuarie.

În prezent, Statele Unite reprezintă piața cu cel mai mare interes la nivel global, în timp ce Japonia arată cel mai scăzut interes pentru NFT, în ciuda faptului că gigantul japonez de tehnologie și telecomunicații Rakuten a lansat o piață NFT la sfârșitul lunii trecute.

Andrew Steinwold, susținător al NFT-urilor și partener de conducere al fondului de investiții Sfermion, a comparat declinul actual cu bull market-ul din 2017/2018 și prăbușirea ulterioară, punând la îndoială dacă interesul ar putea reveni în curând:

„Volumul global de căutare pentru termenul „NFT” a scăzut. Îmi amintește foarte mult de piața activelor digitale din 2017 și de bull market-ul din 2018. Cât va dura dezinteresul înainte de a începe să vedem o revenire? Va exista cu adevărat o revenire”?

Motivele specifice ale scăderii puternice a interesului general luna trecută sunt neclare, deși platforma de top OpenSea a fost victima unui atac de phishing de 1,7 milioane de dolari în februarie, printre altele.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina ar fi putut muta atenția asupra criptomonedelor, deoarece atenția globală pare să se fi mutat către cazuri de utilizare precum plățile digitale, strângerea de fonduri și stocarea valorii în vremuri incerte.

Exit mobile version