O nouă predicție pe Bitcoin îl arată la 175.000 de dolari până la sfârșitul anului

Bitcoin are parte de o nouă predicție, iar aceasta spune că, în 2021, va ajunge să valoreze de peste 5 ori față de începutul anului

Bulă speculativă Noi reguli predicție pe bitcoin moneda bitcoin

Sursa foto: Mohamed Hassan / Pixabay.com

O nouă predicție pe Bitcoin arată o ascensiune fulminantă pentru principala criptomonedă din piață pentru sfârșitul anului curent. Astfel că, cea mai recentă estimare pentru moneda digitală o pune pe aceasta la o valoare de 175.000 de dolari per unitate, în condițiile în care, acum, un  Bitcoin valorează în jur de 55.000 de dolari.

Cu toate acestea, de la începutul anului, practic, criptomoneda și-a dublat valoarea, lucru care-i face pe investitori să creadă că pragul de 100.000 de dolari nu mai este unul atât de greu de atins, iar cel de 175.000 de dolari este chiar „rezonabil”.

Ultima predicție pe Bitcoin vine de la Richard Byworth, CEO-ul companiei Diginex, care a afirmat, într-un interviu pentru Bloomberg, că această criptomonedă va ajunge înainte de finele anului la 175.000 de dolari.

În cazul în care vă intrebați cine este Diginex, ei bine, compania sau grupul se ocupă cu furnizarea de servicii financiare legate de active digitale, companie ce este concentrată pe criptomonede și ecosisteme de active digitale.

Entitatea financiară este și cea care pe lângă o platformă de tranzacționare extrabursieră deține și platformă de schimb criptomonetar – Equos.io.

Specialistul face o predicție pe Bitcoin pe baza tranzacțiilor de acum

Acum că am lămurit și lucrurile legate de legitimitatea lui Richard Byworth, acesta spune că schimburile din ultima vreme modelează o acumulare de preț pentru Bitcoin pentru finalul lui 2021.

CEO-ul Diginex afirma în recentul interviu că modelul folosit de el pentru predictie arăta că aceasta cursă spre prețul de 175.000 de dolari este încă în faza incipientă, iar lucrurile se vor încinge de abia de acum încolo.

Potrivit lui, este cu adevărat frustrant faptul că tacticile de printare a banilor de către Rezerva Federală (federal Reserve of USA) sunt folosite ca un catalizator pentru creșterea prețului criptomonedelor, afirmând că acest gen de acțiuni împing investitorii către Bitcoin.

„Mai mult începem să vedem o adoptare a criptomonedelor la nivel instituțional care se duce la limite extreme. În momentul de față, avem patru mari companii – MicroStrategy, Tesla, Square și Meitu – care dețin 40% din producția anuală de Bitcoin”, a mai afirmat CEO-ul Diginex.

Directorul companiei nu este de acord cu faptul că Bitcoin sau alt blockchain este folosit în mod masiv pentru a rămâne anonim, afirmând că achiziția de Bitcoin nu este deloc o procedură anonimă. Din contră, potrivit lui, tranzacțiile cu moneda virtuală pot fi urmărite foarte ușor, dacă cineva ar dori acest lucru.

Nici o predicție pe Bitcoin nu mai pare ridicolă

Dacă anul trecut, analiștii financiari și investitorii care spuneau că Bitcoin va ajunge în acest an la 100.000 de dolari erau priviți cu suspiciune, acum lucrurile s-au schimbat radical. Dintre toate aceste predicții „pompieristice”, la acea dată, una dintre cele mai conservatoare era cea a lui Lennard Neo, șeful de cercetare al fondului de investiții în criptomonede Stack Funds care spunea că Bitcoin va ajunge până la finele anului la 60.000 – 80.000 de dolari. După cum am văzut, zilele trecute, partea de jos a estimării sale chiar a fost depășită.

Pe de altă parte, analistul tehnic al Citi, Tom Fitzpatrick afirmă spre sfârsitul anului trecut, că Bitcoin va ajunge la o valoare de 318.000 dolari înainte de finalul anului 2021, mizand pe faptul că cererea de Bitcoin va fi tot mai mare iar cantitatea de criptomoneda tot mai mică.

De asemenea, Jesse Powell, CEO-ul platformei de tranzacționare Kraken a estimat că, în 10 ani, Bitcoin va ajunge să fie vândut cu un milion de dolari. Potrivit acestuia, tinerii sunt cei care vor duce acest preț către un milion de dolari pentru ca ei sunt principalii investitori din rândul celor de retail și nu sunt atât de prietenoși cu aurul precum sunt investitorii cu experiență.

În momentul de față, principala criptomonedă a ajuns la o capitalizare de peste 1 trilion de dolari, după ce scăzuse la începutul lunii martie.

Exit mobile version