Sondaj: Mulți oameni doresc să renunțe la joburi pentru a-și câștiga existența în jocuri NFT

Noile tehnologii blockchain, precum NFT-urile, le oferă oamenilor modalități alternative prin care pot câștiga bani, de acasă.

Foto: Adobe Stock

În ciuda faptului că prețurile NFT-urilor sunt în scădere, tot mai mulți oameni sunt interesați să renunțe la joburile actuale pentru a-și câștiga existența în jocuri de tip play-to-earn, precum Axie Infinity, Gods Unchained sau The Sandbox.

Tendința este mai accentuată în statele aflate în curs de dezvoltare, potrivit unui sondaj realizat de platforma de gaming Balthazar.

De exemplu, în Filipine 32% dintre participanții la sondajul realizat de sursa citată au declarat că ar renunța la locurile de muncă actuale dacă NFT-urile câștigate în jocuri le-ar permite să trăiască de pe urma lor. În cazul unor jucători de Axie Infinity, de exemplu, acest lucru se întâmplă deja. Sunt câțiva gameri care câștigă câteva mii de dolari americani pe lună, iar numărul celor care câștigă sute de dolari este mult mai mare.

În Axie Infinity jucătorii colecționează, înmulțesc, cresc, tranzacționează și folosesc în lupte creaturi numite „axie”, care sunt digitalizate ca NFT-uri.

NFT
Axie Infinity, unul dintre cele mai populare jocuri NFT în Filipine

Totodată, 59% dintre participanții la sondajul realizat de Balthazar au spus că ar prefera o combinație între venituri obținute din jocuri de tip play-to-earn și alte activități.

„Mulți oameni sunt pregătiți să renunțe la joburi pentru a juca, în schimb, jocuri NFT, dacă au potențialul să câștige la fel de mult sau poate mai mult de pe urma jocurilor NFT”, a declarat Jesus Dawal Jr., un gamer din Filipine, pentru Cointelegraph.

El a adăugat că va fi pregătit să facă mișcarea atunci când ecosistemul se va dezvolta mai mult, devenind mai matur și mai sustenabil.

Între timp, majoritatea oamenilor care joacă titluri de tip play-to-earn combină această activitate cu un loc de muncă. Dominic Lumabi, un tânăr de 26 de ani din Filipine, joacă Axie Infinity câteva ore pe zi. El câștigă între 155 și 195 de dolari pe lună, cam jumătate din salariul pe care îl are la locul de muncă actual.

Țara din sud-estul Asiei este reprezentativă pentru industrie deoarece acolo se află cei mai mulți utilizatori de jocuri NFT. La sfârșitul anului trecut cel puțin 3,5 milioane de cetățeni încercaseră un astfel de titlu. Totodată, în Filipine, aproximativ 20% din populație a avut contact cu criptomonedele.

Jocurile NFT sunt, deocamdată, controversate

Unul dintre oamenii care cred cu tărie în viitorul jocurilor play-to-earn este Alexis Ohanian, cofondator al platformei Reddit. El a declarat că peste câțiva ani 95% dintre jocurile video vor fi de tip play-to-earn.

Piața crește deja accelerat. Axie Infinity a înregistrat, până în februarie 2022, vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari, potrivit firmei CryptoSlam.

Chiar și șeful gigantului Electronic Arts, Andrew Wilson, a declarat la un moment dat că NFT-urile și jocurile cripto reprezintă „viitorul industriei noastre”.

Pe de altă parte, acest tip de jocuri nu sunt la fel de bine primite, ca în Asia, de către dezvoltatorii și gamerii din Vest.

Potrivit studiului „State of the Game Industry Report”, prezentat la Game Developers Conference (GDC) de anul acesta, 70% dintre creatorii de jocuri video nu sunt interesați de NFT-uri. Doar 21% dintre cei care au participat la sondaj au spus că sunt „puțin interesați”. Procentul celor care au declarat că nu sunt interesați de criptomonede este similar.

Participanții la sondaj au afirmat că stau departe de aceste tehnologii, deoarece se tem de înșelătorii, consecințele pe care le au asupra mediului și de probleme generale de monetizare.

Exit mobile version