OpenSea: Volumul de tranzacționare a scăzut cu 99% în ultimele 90 de zile

Scăderile volumelor zilnice au coincis cu scăderi la fel de drastice ale utilizatorilor OpenSea și ale tranzacțiilor acestora

Unsplash

OpenSea, cea mai mare piață de NFT-uri, a înregistrat o scădere substanțială a volumelor zilnice de tranzacționare, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la o potențială bulă pe piața NFT-urilor.

La 1 mai, OpenSea a procesat un record de 2,7 miliarde de dolari în tranzacții NFT, dar luni, 29 august, piața a înregistrat un volum de doar 12 milioane de dolari, conform datelor de la DappRadar.

OpenSea: Volumul de tranzacționare, utilizatori și tranzacții
OpenSea: Volumul de tranzacționare, utilizatori și tranzacții | DappRadar

Scăderile volumelor zilnice de tranzacții au coincis cu scăderi la fel de drastice ale utilizatorilor OpenSea și ale tranzacțiilor acestora, sugerând că valoarea și interesul pentru obiectele de colecție bazate pe blockchain s-au diminuat în ultimele luni. OpenSea a înregistrat 25.000 de utilizatori luni, cu aproximativ o treime mai puțini decât atunci când a atins numărul record de tranzacții în mai.

Scăderea bruscă a volumului de tranzacționare de pe piața NFT a coincis, de asemenea, cu o scădere a prețurilor criptomonedelor. Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a scăzut cu aproape 57% de la începutul anului la 20.276 de dolari. Ethereum, a doua cea mai populară criptomonedă după capitalizarea de piață, a scăzut cu aproximativ 59%, la 1.528 de dolari în aceeași perioadă.

Prețul minim al celei mai populare colecții NFT, Bored Ape Yacht Club, a scăzut cu 53%, până la 72,4 Ether (aproximativ 110.000 de dolari), de la un maxim de 153,7 Ether în 30 aprilie, potrivit CoinGecko. O altă colecție populară NFT, CryptoPunks, a scăzut cu 19% față de vârful din iulie.

BAYC: Prețul minim | CoinGecko

Prețurile NFT-urilor sunt cotate în moneda nativă a blockchain-ului pe care sunt lansate. Deci, o colecție digitală creată pe Ethereum este achiziționată folosind Ether, ceea ce înseamnă, de asemenea, că prețurile NFT vor scădea dacă evaluarea ETH scade.

Scăderea prețului ETH pare să fie unul dintre principalii factori din spatele statisticilor slabe. În special, prețul unui ETH a scăzut de la 4.950 de dolari în noiembrie 2021 la sub 1.500 de dolari în august 2022.

Nu se poate nega faptul că NFT-urile au avut de suferit în ultimele luni. Condițiile de pe piață s-au înrăutățit, fraudele și hack-urile sunt frecvente, iar numărul de proiecte de calitate scăzută i-a determinat pe mulți să pună la îndoială valoarea NFT-urilor și locul lor în Web3.

Scăderea pieței elimină treptat unele proiecte NFT de calitate inferioară. Proiectele vor fi forțate să-și respecte promisiunile, să ajusteze strategiile pentru a rămâne competitive și pentru a răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor lor.

Exit mobile version