Oportunități de investiții și ciclurile pieței

crypto.ro podcast #02

Oportunități de investiții și ciclurile pieței

Invitatul special al podcastului crypto.ro din această săptămână este Marius Săftoiu, unul dintre protagoniștii proiectului Muiere.ro.

Muiere.ro este statuia lui Alex, fondatorul crypto.ro, pentru prietenii care nu au vrut sau nu au putut să cumpere Bitcoin atunci când a scăzut la 4.000 de dolari în martie 2020.

Marius Săftoiu este inginer IT, iar în momentul de față, pe lângă proiectele sale, este angajat la un exchange românesc.

El a plecat la studii în Danemarca la 18 ani. În 2015, el a decis să se întoarcă în România și de atunci a început să-și deschidă multe afaceri.

Marius și-a început aventura în investiții prin tranzacționarea Forex. După câteva eșecuri, investind în câteva scheme ponzi, a avut primul contact cu industria crypto.

În 2013, Marius a început să investească în Bitcoin, atunci când criptomoneda se tranzacționa la 600 de dolari, iar după 3 ani a vândut pentru un profit de 100 de dolari.

De asemenea, Marius a investit devreme în Bull Market-ul din 2017, a cumpărat Bitcoin și alte criptomonede, a prins tot boom-ul, dar nu și-a realizat profiturile, pierzând astfel investiția.

Marius are simțul proprietății, ca personalitate este mai conservator, el trebuie să simtă că are ceva al lui ca să-și poată asuma anumite riscuri. Acest lucru l-a determinat să nu investească atunci când piața criptomonedelor s-a prăbușit în martie 2020.

Întrebat în ce criptomonede ar investi acum 20.000 de dolari, Marius a spus că ar investi în Ethereum, Cardano și Avalanche.

Marius a decis să investească în criptomonede pentru că este optimist cu privire la viitorul industriei. Ciclurile de creșteri și scăderi sunt o parte naturală a procesului și el crede că va duce, în cele din urmă, la un viitor pozitiv pentru această industrie.

În acest podcast o să aflăm câteva reguli de bază despre gestionarea banilor, ce este și cum funcționează fork-urile Bitcoin, ce este un domeniu ENS, ce este un „V shape recovery”, importanța diversificării portofoliului și alte informații care sunt cruciale pentru securitatea financiară.

Exit mobile version