Paxos încetează emiterea de monede stabile BUSD

Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) investighează Paxos din cauza riscurilor asociate cu monedele stable, implementând măsuri de reglementare pentru a proteja investitorii crypto de potențiale riscuri

Paxos va opri monedele stable BUSD pentru Binance

Autoritățile de reglementare din New York investighează Paxos Trust, firma din New York responsabilă pentru Binance USD (BUSD) și Paxos Dollar (USDP), într-un efort de a consolida protecția consumatorilor pe piața criptomonedei.

Motivul exact al investigației este necunoscut, un purtător de cuvânt al NYDFS refuzând să comenteze despre investigațiile în desfășurare.

Cu toate acestea, ei au remarcat că departamentul își propune să protejeze consumatorii de riscurile asociate cu investițiile pe piața criptomonedelor.

Ce este Paxos şi de ce regulatorii din New York îl investighează?

Paxos este o companie americană de tehnologie financiară care operează din 2012, specializată în servicii de digitizare, tranzacționare și custodie a activelor pentru piețele financiare globale.

Sub licența BitLicense emisă de NYDFS, Paxos a devenit una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din industria stablecoin.

Paxos a emis BUSD din septembrie 2019, când firma a încheiat o parteneriat cu Binance.

Acum este una dintre cele mai mari monede stabile existente, cu o capitalizare de piață de peste 16 miliarde de dolari, ceea ce o face a treia cea mai mare monedă stabilă din spațiu.

Paxos a creat, de asemenea, Paxos Dollar (USDP), care a fost lansat în 2018 și are o capitalizare de piață de aproximativ 875 de miliarde de dolari, ceea ce o face a șasea cea mai mare monedă, conform CoinGecko. De altfel, Paxos este și fondatorul PAX Gold (PAXG), un token Ethereum garantat cu aur.

Cu toate acestea, NYDFS pare să fie îngrijorat de faptul că Paxos nu va îndeplini toate cerințele stabilite în cadrul de reglementare al statului.

Recent, NYDFS a luat măsuri pentru a consolida supravegherea protecției consumatorilor. Acest lucru a început când Coinbase Global US a semnat un acord la începutul anului 2021 pentru că nu a trecut printr-un control amănunțit pentru a investiga tranzacțiile suspecte ale clienților.

Ca parte a efortului de a crea o transparență suplimentară pentru investitorii interesați să investească pe piața criptomonedei, NYDFS a lansat propriul său raport de orientare pentru monede stabile la începutul acestui an. Acesta este rezultatul prăbușirii ecosistemului Terra.

Ce se află în spatele investigației Paxos a NYDFS?

Ancheta demarată de NYDFS asupra Paxos Trust a cauzat confuzie între clienți și analiști.

NYDFS a ordonat companiei Paxos să nu mai emită noi monede stabile BUSD, ceea ce duce la speculații că ar putea exista probleme între Binance și autoritatea de reglementare.

Cu toate acestea, Paxos a clarificat faptul că instituția lor este reglementată de NYDFS și auditată de o firmă de contabilitate de top patru; în plus, ei au declarat că toate token-urile existente vor rămâne total garantate și rambursabile cel puțin pânâ în februarie 2024.

În ciuda anchetei asupra operațiunilor sale, încă nu există o declarație oficială din partea NYDFS cu privire la motivul începerii investigației PAXOS în legătură cu emiterea token-urilor BUSD.

Ca urmare a acestei știri, Paxos va înceta să mai emită noi tokenuri BUSD începând cu 21 februarie, iar toate tokenurile existente vor fi garantate cel puțin până în 2024.

Această acțiune nu va afecta alte operațiuni sau servicii oferite de Paxos, cum ar fi tokenul garantat cu aur PAXG și moneda stabilă USDP.

Parteneriatul Binance cu Paxos: Examinarea impactului anchetei NYDFS

În urma situației, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a scris pe Twitter că nu există probleme între ei și regulatori, deși au fost informați despre direcția primită de la Paxos.

În prezent, BUSD este clasat pe locul șapte în ceea ce privește capitalizarea pieței, cu o valoare ușor sub nivelul său de 1 dolar la 0,998 dolari, conform CoinGecko.

BUSD: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore
BUSD: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore | CoinGecko

 

Exit mobile version