PayPal consideră lansarea unei monede stabile

Sundry Photography | Adobe Stock

Patru surse cu cunoștințe despre situație au declarat pentru The Block că PayPal a avut o rundă de cercetare printre dezvoltatorii protocoalelor de stablecoin din industrie – sugerând că firma americană se poate orienta spre colaborarea cu o terță parte.

Potrivit oamenilor familiarizați cu această știre, Ava Labs, echipa din spatele blockchainului Avalanche, este una dintre organizațiile care a purtat discuții cu PayPal despre dezvoltarea monedei stabile. Nu se cunosc celelalte echipe sau protocoale implicate în negocieri.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru The Block: PayPal continuă să exploreze potențialul monedelor digitale, al infrastructurii de servicii financiare electronice și a modului în care putem contribui la îmbunătățirea comerțului digital.

În calitate de companie care operează la nivel global și lucrează cu autoritățile de reglementare pentru a modela următoarea generație de sisteme financiare, PayPal discută des despre tehnologiile care îndeplinesc aceste obiective – a mai adăugat purtătorul de cuvânt

Dacă PayPal duce la bun sfârșit un astfel de proiect, atunci prezența sa în sfera crypto ar escalada semnificativ. Stablecoins sunt active digitale care reprezintă valoarea monedelor guvernamentale (precum USD, EURO, YEN) și utilizează rețeaua blockchain drept cale de transmitere. În prezent, există peste $80 de miliarde în stablecoins, aflate în circulație.

PayPal consideră lansarea unei monede stabile
Total Stablecoin Supply | theblockcrypto

PayPal are mai multe șanse să realizeze ceva cu un partener stablecoin deja existent, decât să construiască ei ceva de la zero. Acest lucru ar duce la comercializarea mai rapidă a produsului – aceasta este preocuparea lor principală, a mai declarat sursa

Zvonurile cu privire la intenția PayPal de a include un stablecoin circulă pe internet încă din Octombrie 2020. O sursă a descris acest caz ca fiind cel mai cunoscut secret din industria criptografică.

Exit mobile version