PayPal confirmă planurile de a explora lansarea unei monede stabile

Dezvoltarea unui stablecoin nativ a fost descoperit inițial în codul sursă al aplicației PayPal pentru iPhone - de către dezvoltatorul Steve Moser

Jroballo | Adobe Stock

PayPal Holdings, firma americană de fintech, și-a confirmat intenția de a lansa propria monedă stabilă, numită PayPal Coin. Dezvoltarea unui stablecoin nativ a fost inițial descoperită de Steve Moser în codul sursă al aplicației PayPal destinată iPhone-ului.

Confirmând dovezile găsite în aplicația PayPal, vicepreședintele departamentului de crypto-monede și monede digitale, a transmis pentru Bloomberg News:

Explorăm dezvoltarea unui stablecoin. Atunci când dorim să facem următorul pas, vă asigurăm că vom lucra îndeaproape cu organele de reglementare relevante

PayPal confirmă planurile de a explora lansarea unei monede stabile
Potențial logo al monedei stabile create de PayPal

Descoperirea făcută de Moser a dezvăluit faptul ca PayPal lucrează la PayPal Coin, o monedă stabilă care va fi acoperită în dolari americani. Totuși, un purtător de cuvânt al firmei americane a clarificat că codul sursă al aplicației de iPhone a fost scris într-un hackathon recent.

În timp ce activul digital al PayPal se află în lucru, numele, logo-ul și caracteristicile monedei se pot schimba înainte de lansare. Pentru a susține dezvoltarea curentă, PayPal a lansat în trecut caracteristici noi, care le permiteau utilizatorilor să cumpere, să dețină și să plătească cu active digitale.

Într-un interviu acordat în luna Noiembrie 2021, da Ponte, vicepreședintele, a spus ca PayPal nu a găsit încă o monedă stabilă al cărui scop să fie plățile. Conform lui, o monedă stabilă trebuie să poată scala sistemul de plăți, în timp ce asigură securitatea rețelei. El a mai adăugat:

Trebuie să existe claritate asupra reglementării, asupra cadrelor de reglementare și asupra tipurilor de licențe de care este nevoie în spațiul acesta

Pe lângă lansarea propriei monede stabile, PayPal a mai luat și alte măsuri active în răspândirea serviciilor crypto, pe teritorii aflate în afara Statelor Unite.

În Septembrie 2021, compania a anunțat lansarea unor noi servicii pentru tranzacționarea BTC-ului, pe piața din Regatul Unit. După cum au transmis și reprezentanții PayPal, clienți pot tranzacționa crypto-monede importante, precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Bitcoin Cash.

Exit mobile version