Personalități din cripto: Beniamin Mincu – Elrond

Co-Fondatorul și CEO al Elrond Network este un pasionat al literaturii SF

Personalități din cripto: Beniamin Mincu - Elrond

Lui Beniamin Mincu îi place să citeze foarte mult din faimoasa nuvelă SF Dune, scrisă de către vizionarul Frank Herbert. Analizând ceea ce citește și ce idei dezvoltă un om te poți apropia mai mult de a-i înțelege caracterul și ceea ce îl determină să meargă înainte. 

Două citate relevante de pe pagina de Twitter a lui Mincu spun în felul următor:

Cele mai mari și mai importante probleme ale vieții nu pot fi rezolvate. Ele pot fi doar depășite. – Dune și

Limitează-te la observare și ratezi mereu scopul vieții tale. Ideea poate fi afirmată astfel: trăiește cea mai bună viață pe care o poți trăi. Viața este un joc ale cărui reguli le înveți dacă participi și îl joci total dedicat. – Dune

La ultima întâlnire live cu Stakeborg (alt proiect românesc de calitate), CEO-ul Elrond a menționat despre două cărți pe care majoritatea din echipa Elrond le-au citit și care nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

Taleb a publicat în Nature un articol care este recomandat să fie citit de către orice pasionat de tehnologie – intitulat Anti-fragilitatea ca idee matematică. Publicată pentru prima dată în 1869, seria Nature este principala revistă științifică multidisciplinară din lume. 

Beniamin Mincu și Blockchainul

Între anii 2008-2011 fondatorul Elrond a studiat la Sibiu în orașul său natal, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Româno-Germane – unde și-a luat licența în Economie și Management.

Mincu simplifică maxim ideea de bază a network-ului Elrond, spunând:

Așa cum Bitcoin a fost pentru cypherpunks și Ethereum a fost pentru developeri, Elrond are obiectivul de a fi pentru utilizatorul normal de internet. 

CEO-ul Elrond se auto-descrie ca un Tech Entrepreneur și spune despre el că, construiește un sistem financiar digital cu lățime de bandă mare, deschis oricui, oriunde. Evadarea din simulare.

Anterior companiei fondate în Malta în 2017, Beniamin a avut și alte tangențe cu lumea blockchain. A fost implicat din 2014 în echipa de bază NEM și a fost totodată investitor în mai multe startup-uri de blockchain cunoscute precum Binance, BAT, Tezos, Zilliqa și Polkadot prin MetaChain Capital – pe care l-a fondat împreună cu fratele său. 

🪙A fost un proiect care, la vremea aceea – când nu prea existau proiecte pe crypto – părea că are un potențial enorm. Majoritatea oamenilor din cripto l-am îndrăgit și chiar am investit în el, pentru că venea cu ceva nou la acea vreme.

Acest proiect a suferit un hack devastator, unde persoane neidentificate au furat jumătate de miliard de dolari ($500.000.000~) prin exchange-ul Coinceck Ink bazat în Tokio. A fost raportat de Reuters la acea vreme ca cel mai devastator furt din crypto și chiar până în ziua de astăzi rămâne sus în top. 

Nu este surprinzător pentru cei care cunosc mitul legat de prețuri și companii, valabil nu doar în crypto: prețul pe piață nu este legat direct de evoluția companiei ci este de obicei deconectat de partea de business.

💡Doar în unele cazuri se corelează într-un mod direct proporțional – cum ar fi într-o perioadă de bull market în confluență cu mult marketing făcut de acea companie. Chiar și atunci, exuberanța pieței face ca prețul să se decupleze de la realitate în scurt timp, crescând peste măsură. Deviațiile de la standard sunt evenimente normale și recurente în lumea tradingului și a investițiilor.

Elrond Network

Pe Linkedin-ul CEO-ului, proiectul Elrond este descris ca fiind construit de o echipă de antreprenori, împreună cu 13 ingineri și cercetători cu experiență semnificativă în domeniul blockchain și experiență tehnică la Microsoft, Google, Intel și NTT DATA. Echipa include doi doctoranzi în CS și AI, mai mulți campioni la olimpiadele de matematică, CS și AI și un fost membru al echipei de bază NEM.

🔥Beniamin Mincu este privit de către unii ca un vizionar în tehnologie. Elrond este o nouă arhitectură blockchain concepută de la zero, cu obiectivul de a deveni un blockchain de scară industrială.

Prin Elrond, Beniamin încearcă să accelereze apariția unui sistem financiar digital transparent și să-l facă accesibil oricui, oriunde.

Elrond ($ERD) a fost creat inițial ca și token pe blockchain-ul celor de la Binance și lansat pe LaunchPad-ul lor.

După ce a fost fondat în anul 2017 în Malta – detaliu care apare public pe Linkedin-ul CEO-ului – Elrond Network a deschis în 2018 un SRL și în România cu Codul Unic de Înregistrare 39424028.

S-au rebranduit, au schimbat denumirea monedei din $ERD în $EGLD, au investit masiv în marketing după cele mai bune idei și soluții primite de la comunitate.

Au aplicat și o denominare, au tăiat trei zerouri în conversia de la $ERD la $EGLD, au trecut proiectul pe blockchain-ul propriu – astfel devenind din Token, Monedă – și au continuat crearea unui ecosistem unic în România până la vremea actuală.

Beniamin Mincu Elrond
EGLDUSDT 2021-2022 | TradingView

Povestea de succes Elrond Network și Beniamin Mincu continuă, cu toți ochii ațintiți pe proiect. Foarte mulți oameni fără tangențe cu cripto au luat contact cu lumea noastră prin acest proiect.

💡Un lucru important de subliniat încă o dată este că prețul nu este corelat cu evoluția companiei în majoritatea timpului. De aceea, în 2022 am putut asista momentan la o scădere de -86% pe perechea EGLDUSDT, lucru care i-a luat prin surprindere pe unii oportuniști. 

Exit mobile version