Piața criptomonedelor se pregătește pentru o săptămână volatilă

Evenimente cheie și evoluții reglementare pregătite să influențeze prețurile și sentimentul în piața crypto

Piața criptomonedelor se pregătește pentru o săptămână volatilă

Pe măsură ce intrăm în a treia săptămână a lunii iunie, piața crypto anticipă o serie de evenimente care ar putea avea un impact semnificativ asupra criptomonedelor.

După o săptămână marcată de o vânzare semnificativă a altcoinurilor și o scădere moderată a prețului Bitcoin, traderii se pregătesc pentru o creștere a volatilității.

Indicele prețurilor de consum (IPC) și indicele prețurilor producătorilor (PPI) din Statele Unite, decizia privind rata dobânzii a Băncii Federale de Rezervă a Satelor Unite și o avalanșă de evoluții în sfera juridică se numără printre evenimentele de prim-plan a acestei săptămâni.

Deciziile SEC privind platformele de tranzacționare de criptomonede

Marți vor avea loc mai multe evenimente cruciale legate de crypto.

Se așteaptă ca Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) să răspundă solicitării Coinbase privind reglementările, iar audierea în privința ordinului de restricție temporară al SEC împotriva Binance US este de asemenea așteptată să creeze valuri semnificative în spațiul crypto.

De asemenea, este anticipată eliberarea documentelor interne ale SEC Hinman în cazul Ripple, care ar putea oferi informații despre clasificarea anterioară a Ethereumului ca non-securitate, un statut acum examinat de președintele SEC, Gary Gensler.

Perioada de comentarii publice pentru propunerea SEC de a extinde definiția unui exchange, ceea ce ar putea impune înregistrarea DEX-urilor ca schimburi de valori mobiliare, se încheie în aceeași zi.

Piața criptomonedelor se află sub o supraveghere intensă din partea reglementatorilor globali. Jonathan Shiery, un partener la Guidehouse Financial Services, a subliniat importanța acestor evoluții reglementare.

,,Aceste implicări reglementare ar trebui să continue să fie centrul de atenție al industriei crypto din cauza repercusiunilor asupra exchange-urilor, pieței crypto din SUA, inovației, apetitului industriei bancare pentru a furniza servicii pentru companiile de criptomonede și capacitatea utilizatorilor de a accesa active digitale”, a declarat Shiery.

Impactul inflației asupra prețurilor crypto

Marți, atenția se va concentra pe Biroul de Statistică al Muncii din SUA care va publica datele privind inflația din SUA pentru luna mai. După o tendință de scădere a IPC anualizat (YoY), experții prezic o scădere continuă până la 4,1%. Orice cifre mai bune decât cele așteptate ar putea avea un impact pozitiv asupra piețelor financiare și, implicit, asupra Bitcoin și altor criptomonede.

Miercuri aduce decizia privind rata dobânzii a Rezervei Federale. Cea mai recentă creștere cu 25 de puncte de bază a ridicat rata dobânzii cheie la 5,25%, o mișcare care indică poziția agresivă a Fed-ului.

Indicatori de scădere a inflației și sentimentul pieței

De asemenea, miercuri va fi lansat PPI. Datele PPI pot oferi un alt indicator principal al scăderii rapide a inflației.

În aprilie, creșterea PPI pe termen de un an a fost de 2,3%, mai mică decât creșterea așteptată de 2,5%. Aceasta indică faptul că prețurile producătorilor creșteau, dar într-un ritm mai lent decât anticipat.

Privind înainte către luna mai, se așteaptă o rată de creștere și mai lentă de 1,5%. PPI-ul de bază, care exclude articole volatile precum alimentele și energia, a fost de 3,2% în aprilie, sub așteptările de 3,3%, și se așteaptă să fie doar de 2,9% în mai.

Încă o dată, aceasta sugerează o încetinire a ritmului de creștere a prețurilor, ceea ce indică o scădere a inflației.

Joi vor fi publicate datele privind cererile de șomaj, care ar putea oferi mai multe informații despre redresarea economică și pot avea un impact asupra sentimentului pieței. Acest lucru, împreună cu datele privind sentimentul consumatorilor care vor fi publicate vineri, ar putea adăuga la volatilitatea săptămânii.

Exit mobile version