Piața criptomonedelor: continentul și scandalul

Implementarea unor tehnologii care vor ajuta lumea niciodată nu a mers ca unsă. Criptomonedele nu fac excepție.

Piața criptomonedelor: continentul și scandalul bitcoin nou record

Alesia Kozik / Pexels.com

Piața criptomonedelor este cuprinsă de diferite scandaluri, din Kazahstan până în El Salvador. Nimeni nu se aștepta ca implementarea tehnologiilor blockchain să fie ușoară sau ca activele digitale să fie apreciate în mod unanim la nivel mondial. Cu toate acestea, politicienii se dovedesc a fi din ce în ce mai refractari cu privire la tot ce ține de criptomonede.

Spre exemplu, în Kazahstan, acolo unde autoritățile se chinuie de ceva vreme să impună noi taxe minerilor care au venit în această șară pentru costurile ieftine la energie, ministerul Energiei tocmai a anunțat că a descoperit și încheiat 13 operațiuni miniere de criptomonede.

Minerii foloseau multă energie, cu un consum total de 202 megawați. Potrivit executivului kazah, eforturile de identificare și deconectare a fermelor miniere de la rețelele electrice vor continua. În urma descoperirii unor operațiuni miniere ilicite, organele abilitate vor întreprinde acțiuni operaționale și de investigare.

Fiind al doilea cel mai mare producător de Bitcoin al planetei după represiunea criptografică din China, consumul de energie în Kazahstan a crescut vertiginos.

Kazahstanul găzduia peste 18% din rata hash-ului Bitcoin din lume în august 2021, după doar Statele Unite. În aprilie, înainte de represiunile miniere din China, cifra era de doar 8%. Tot cu 8% a crescut și consumul de energie electrică din Kazahstan în ultimul an, și asta, potrivit autorităților, din cauza fermelor de criptomonede.

Deși industria minieră a fost concentrată în mare parte în țară de ceva timp, pare să își piardă cota de rata de hash din diverse motive. Acest lucru ar determina cel mai probabil, pe piața criptomonedelor, Kazahstanul să se îndepărteze de primele trei țări miniere BTC în actualizarea indexului, așteptată luna viitoare.

Piața criptomonedelor: Măsură extrem de rară în Canada

În Canada, legislativul a aprobat decizia prim-ministrului Justin Trudeau de a invoca puterile de urgență rar utilizate pentru a înăbuși protestele legate de pandemie care au loc în capitala Ottawa.

Protestatarii „Freedom Convoy” au raportat că conturile lor bancare personale și de afaceri au fost înghețate odată cu confiscarea camioanelor lor. Potrivit Parlamentului canadian, această contramăsură este reducerea finanțării pentru proteste.

Acest lucru i-a stârnit pe unii rezidenți canadieni din piața criptomonedelor, care se gândesc să se mute în El Salvador, o țară care se promovează tot mai mult ca „Bitcoin Haven”.

Unii canadieni se gândesc să se mute în El Salvador, prietenos cu Bitcoin, de teamă că guvernul canadian le-ar putea amenința libertatea. De fapt, unii sunt chiar dispuși să-și convertească dolarii canadieni în Bitcoin.

În timp ce Canada este ocupată cu adoptarea Actului privind puterile de urgență împotriva „Freedom Convoy”, El Salvador este deja pe cale să își atingă obiectivul de a introduce un oraș inteligent care se bazează pe deplin pe utilizarea Bitcoin ca criptomonedă.

El Salvador a făcut din Bitcoin mijloc legal de plată, prin lege, anul trecut, lucru care s-a tradus imediat printr-o creștere a PIB-ului. Președintele El Salvador Nayib Bukele a anunțat recent că guvernul va oferi cetățenia investitorilor străini.

În Regatul Unit, banii furați se întorc la proprietari

The Greater Manchester Police din Marea Britanie a returnat peste 5,4 milioane de dolari către 23 de victime verificate, bani ce provin din fonduri confiscate dintr-o înșelătorie internațională de criptomonede. În plus, autoritățile spun că vor returna încă 7 milioane de dolari victimelor rămase, potrivit Coin Quora.

Până acum, alte 127 de presupuse victime au depus o cerere de recuperare a investițiilor. Cu toate acestea, poliția din Marea Britanie afirmă că încă desfășoară investigații alături de parteneri din forțele internaționale de aplicare a legii la nivel global.

„Peste patru milioane de lire sterline au fost returnate celor 23 de victime verificate și alte 127 de revendicări raportate sunt investigate în prezent de către ofițeri, alături de parteneri din forțele internaționale de aplicare a legii din întreaga lume”, a anunțat poliția.

Escrocii și-au închis site-ul web al schemei după ce investitorii au depus sume uriașe de fonduri. De fapt, mulți investitori din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Europa și Hong Kong au depus bani crezând că site-ul web era un serviciu de economisire și tranzacționare online folosind Binance Smart Chain.

Exit mobile version