Plata în Bitcoin se va aplica și imobiliarelor, mai ales la chirii

Plata în Bitcoin începe să ia amploare printre rândurile a tot mai multor afaceri de mare anvergură

Anncapictures / Pixabay.com

După multi-miliardarul Elon Musk, care a anunțat că Tesla va accepta plata în Bitcoin pentru mașinile sale electrice, a venit rândul altui miliardar să facă acest anunț, dar de data acesta într-un alt domeniu.

Omul de afaceri Rick Caruso, fondatorul și CEO-ul companiei imobiliare Caruso, a declarat, în timpul unui interviu, că firma pe care o conduce va începe, în curând, să accepte Bitcoin ca sistem de plată pentru chirii, atât de la chiriașii săi rezidențiali cât și de la cei comerciali.

Compania sa este una privată, renumită în industrie, care îmbină cele mai bune bunuri imobiliare din industrie cu ospitalitatea de cinci stele pentru a crea o colecție atemporală de destinații de lux, cu centre urbane, reședințe, birouri, magazine cu vedere la stradă, în fapt o stațiune de talie mondială.

Și ca să vă faceți o idee că aici nu este vorba despre o imagine umflată a companiei Caruso,  puteți lua exemplul celebru de proprietăți din portofoliul lor: complexul de retail, restaurante și divertisment Grove din Los Angeles.

plata în bitcoin grove LA
Foto: thegrovela.com

Acesta a apărut la CNBC, alături de co-fondatorul și CEO-ul platformei de tranzacționare în criptomonede Gemini, Tyler Winklevoss, despre care am scris și noi ieri ca fiind unul dintre miliardarii din Topul Forbes 2021.

„Acesta este un anunț foarte interesant pe care îl facem. În primul rând, cred că Bitcoin este aici pentru a rămâne. De asemenea, cred că Bitcoin este investiția potrivită pentru noi. Face parte din gestionarea trezoreriei noastre și, prin urmare, am alocat un procent din ceea ce ar merge în mod normal pe piețele de capital către Bitcoin și vom folosi Gemeni ca platformă pentru a putea executa acest lucru”, afirma Caruso în emisiunea „Power Lunch” de la CNBC.

Potrivit multi-miliardarului, ceea ce este la fel de interesant este că există aplicații pe care le fac Gemeni, le fac frații Winklevoss, care vor fi literalmente un factor de schimbare important în experiența de vânzare cu amănuntul pentru consumatori.

Plata în Bitcoin, susținută de frații Winklevoss

Rick Caruso se mai laudă cu faptul că a beneficiat întotdeauna de parteneriatul cu cei mai inovatori, precum frații gemeni Cameron și Tyler.

Pe de altă parte, Tyler Winklevoss a vorbit despre experiențele și schimbările pe care le poate face în piața criptomonedelor.

„Ei bine, cred că criptomoneda va trebui să facă parte din orice experiență din secolul 21, indiferent dacă consumatorii cumpără și câștigă cripto înapoi și recompense cu cardul de credit Gemeni, sau pot cheltui criptomonede pentru a cumpăra lucruri sau chiar NFT-uri pentru a comemora momente sau se autentifică pentru proveniența mărfurilor, criptomonedele pot face parte din orice experiență de retail și imobiliare din secolul 21”, a declarat co-fondatorul Gemeni.

Plata în Bitcoin, prin programe de loialitate și carduri cashback

Ulterior, Caruso a dat un exemplu despre cum vede criptomonedele îmbunătățind programul de recompense pentru loialitatea companiei sale.

„În programul nostru de loialitate, ceea ce îmi imaginez în colaborarea cu Gemeni și cu frații  Winklevoss este că veți câștiga Bitcoin. Veți câștiga o criptomonede. Puteți utiliza acea criptomonedă pe blockchain, apoi să o cheltuiți pe proprietățile noastre, să intrați în stațiunea noastră, când locuiți cu noi sau să vă plătiți chiria. Creăm acest întreg ecosistem, deoarece cumpărăturile sunt o marfă și singura modalitate de a crea valoare și loialitate este să suprapui o experiență pe ea și să reduci fricțiunea”, a declarat Caruso.

Magnatul imobiliarelor de lux s-a referit la proiectul pe care cei de la Gemeni îl au în derulare, în momentul de față. Aceștia vor să creeze următoare generație de carduri cu beneficii care să înlocuiască recompensele de genul milelor aeriene sau puncte la hoteluri, cu Bitcoin.

Astfel că, în loc să primești mile aeriene când cheltuiești bani, vei putea câștiga părți de Bitcoin pentru un anumit procent din cumpărăturile pe care le faci. În felul acesta, poate peste câțiva ani, Bitcoin-ul pe care-l câștigi din cumparaturi ar putea crește atât de mult încât să-ți acopere achizițiile pe care le-ai făcut acum.

Exit mobile version