Polkadot anunță licitațiile parachain și facilitatea de crowdsale

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Polkadot a stabilit un program pentru lansarea licitațiilor parachain pe 11 Noiembrie, după aprobarea unanimă a membrilor consiliului de guvernanță on-chain. Știrea marchează o realizare importantă, întrucât îndeplinește elementul final al whitepaper-ului publicat acum cinci ani.

Modelul parachain al Polkadot a fost conceput cu ideea că internetul viitorului va avea mai multe tipuri de blockchain, care vor funcționa împreună. La fel cum internetul de astăzi răspunde diferitor nevoi, blockchain-urile trebuie să poată oferi o varietate de servicii. 

Evoluția dezvoltării Polkadot Parachains
Evoluția dezvoltării Parachains V1 | Sub0 Conference

Participând la SUB 0 Conference în calitate de reprezentanți ai Parity Technologies, fondatorii Polkadot, Gavin Wood și Robert Habermeier, au confirmat că DOT are acum competența tehnică necesară de a implementa pentru prima dată parachains, licitații și crowdloans.

Ce este un Polkadot crowdloan?

Pe piața crypto, majoritatea proiectelor utilizează oferta de ICO ca metodă de finanțare în etapa inițială. În acest scenariu, investitorii iau decizia de a investi pe baza credibilității echipei, a whitepaper-ului și a comunității. Problema modelului ICO este că nu oferă nicio garanție de succes. Polkadot a rezolvat această problemă oferind funcția de crowdloans.

Crowdloans reprezintă o nouă adăugare fascinantă în sectorul blockchain, care ajută echipele în securizarea spațiilor parachain. De asemenea, platforma asigură ca token-urile investite să fie protejate, deoarece proiectele nu au acces niciodată la ele. Această măsură ajută la verificarea calității echipelor care caută crowdloans.

Modul de desfășurare a licitațiilor parachain

Prima licitație parachain Polkadot este programată pe 11 Noiembrie. Licitațiile vor continua cu o rată de una pe săptămână – timp de cinci săptămâni consecutive. Licitația finală va fi organizată în 9 Decembrie.

Perioada inițială de licitare va dura două zile, urmată de o perioadă de încheiere de cinci zile. Două caracteristici unice despre propunerea acestui program sunt că, după licitații are loc o imediată integrare a proiectului în Kusama – și licitațiile Polkadot se vor desfășura în tranzit pentru o perioadă de o lună.

În plus, va exista o capacitate de 75% a proiectelor susținute de Kusama, pentru a sprijini conceptul de calitate peste cantitate.

Kusama este o platformă de tip sandbox concepută pentru dezvoltatori, pentru a le permite să experimenteze propriile aplicații pe blockchain, înainte de lansarea lor oficială. Recent, a implementat cu succes 11 licitații parachain.

În plus, apreciind procesul aproape perfect al licitațiilor Kusama, raportul oficial a menționat că 2,4 milioane de KSM au fost alocate de către 49,000 de adrese unice în timpul licitațiilor.

Exit mobile version