Poloniex ajunge la o înțelegere cu SEC pentru operarea unui exchange neautorizat

Exchange-ul american va plăti peste $10 milioane într-o înțelegere făcută cu Comisia de Mărfuri și Schimburi

mehaniq41 | Adobe Stock

Potrivit unui anunț făcut de SEC în 9 August, Poloniex a oferit investitorilor americani posibilitatea de a tranzacționa pe platformă – crypto-monede considerate valori mobiliare (adică acțiuni) – în perioada Iulie 2017 – Noiembrie 2019. Exchange-ul nu s-a înregistrat în mod corespunzător ca broker de valori mobiliare. Astfel a încălcat secțiunea 5 din Exchange Act.

SEC a precizat că angajații exchange-ului au căutat în mod activ să ocolească reglementările în vigoare – în încercarea de a crește cota de piață a companiei.

Potrivit șefei comisiei de anchetă, Kristina Littman:

Prin includerea acțiunilor digitale pe o bursă neînregistrată – Poloniex a ales să își sporească profiturile în defavoarea respectării legilor federale privind valorile mobiliare […]

Reglementările SEC – se aplică oricărui exchange unde cumpărătorii și vânzătorii se întâlnesc să tranzacționeze valori mobiliare. Poloniex a încercat să le ocolească

Potrivit anunțului SEC, Poloniex a ales să nu comenteze asupra acuzațiilor aduse, dar va plăti o amendă de aproximativ 10,3 milioane de dolari, în timp ce acceptă un ordin de încetare a activităților. Poloniex va plăti din profitul activităților sale – 8,48 milioane de dolari din amenda totală, apoi o parte civilă de 1,5 milioane de dolari, și apoi încă 403,000 de dolari, reprezentând dobânzile.

Poloniex ajunge la o înțelegere cu SEC după ce operează un exchange neautorizat
Interfața Poloniex

După cum arată rapoartele, Circle – emitentul stablecoinului USD Coin USDCa achiziționat Poloniex pentru 400 de milioane de dolari în Februarie 2018. Exchange-ul a fost denumit Polo Digital Assets în Octombrie 2019, iar din cauza reglementărilor nefavorabile, SUA a fost exclusă din țările acceptate să folosească serviciile sale.

În Iunie au apărut rapoarte cum că Circle a pierdut aproximativ 156 de milioane de dolari de la achiziția inițială a Poloniex. Cauza principală a fost strâns legată de  soluționările legale pentru cazurile care presupuneau sancțiuni de către SEC și Biroul de Control al Activelor Străine.

Exit mobile version