Polygon a anunțat Polygon 2.0, o rețea de lanțuri Layer 2

Dezvoltarea Polygon 2.0 reprezintă o încercare de a crea un protocol care să permită oricui să genereze, să tranzacționeze și să manipuleze valoarea într-un mod similar cu cel în care internetul permite crearea și schimbul de informații

Polygon a anunțat Polygon 2.0, o rețea de lanțuri Layer 2

Polygon, un nume de top în soluțiile de scalabilitate blockchain, a anunțat planurile de a lansa Polygon 2.0, o rețea de lanțuri Layer 2 bazate pe dovezi Zero-Knowledge (dovezi ZK).

Această inițiativă își propune să faciliteze interacțiunile cross-chain securizate și instantanee între lanțurile Layer 2 fără a necesita surse suplimentare de încredere, cu scopul de a stabili ceea ce echipa numește „Layerul de Valoare al Internetului”.

Echipa de la Polygon a subliniat limitele blockchain-urilor individuale, care nu sunt scalabile în mod infinit și se confruntă cu limite stricte de procesare.

Dezvoltarea Polygon 2.0 este o încercare de a crea un protocol care să permită oricui să genereze, să facă tranzacții și să manipuleze valoare într-un mod similar modului în care internetul permite crearea și schimbul de informații.

Acesta se propune să servească ca o forță democratică, oferind acces la economia globală într-un mod descentralizat și promovând proprietatea digitală și mecanisme noi de coordonare.

,,Internetul a democratizat accesul la informații; Layerul de valoare democratizează accesul la economia globală”, a explicat echipa.

Polygon 2.0 este caracterizat, într-o postare pe blog, ca o rețea de lanțuri Layer 2 bazate pe Zero-Knowledge dovezi, unificate printr-un protocol nou de coordonare cross-chain. Acestă abordare intenționează să ofere o experiență a utilizatorului similară cu cea a unui singur lanț, în timp ce susține un număr practic nelimitat de lanțuri, adresând astfel limitările blockchain-urilor individuale care au limite stricte de procesare și lichiditate fragmentată.

Polygon a făcut deja progrese în lumea crypto cu rețeaua sa de sidechain proof-of-stake, Polygon POS, care funcționează în paralel cu Ethereum și găzduiește aplicații crypto de renume precum Uniswap și Aave.

Împreună cu Polygon POS, echipa administrează o rețea Layer 2 numită Polygon zkEVM, bazată pe ZK-Rollups, completând astfel lanțul său de proof-of-stake existent.

Apariția Polygon 2.0 semnalează o schimbare a atenției către crearea de lanțuri Layer 2 suplimentare care folosesc puterea ZK-Rollups, una dintre cele mai adoptate soluții pentru calculul Ethereum off-chain.

Anterior, Polygon a manifestat interes în crearea de lanțuri multiple folosind stack-ul său de software, SuperNets. Echipa a contribuit la dezvoltarea de lanțuri individuale pentru proiecte precum Immutable și Aavegotchi.

Cu toate acestea, introducerea Polygon 2.0 semnifică o trecere la dezvoltarea de lanțuri mai interconectate, punând bazele pentru ecosisteme similare cu Cosmos și Polkadot, dar cu o abordare unică de exploatare a ZK-Rollups pentru soluții Layer 2.

Polygon 2.0 este rezultatul unui efort colaborativ de peste un an, implicând Polygon Labs, dezvoltatori, cercetători, aplicații, operatori de noduri, validatori și comunitățile mai largi ale Polygon și Ethereum. Comunitatea, care controlează protocolul Polygon, este cea care va accepta și implementa Polygon 2.0.

Exit mobile version