Portofelele Alameda au fost activate la câteva zile după ce SBF a fost eliberat pe cauțiune

La câteva zile după ce Sam Bankman Fried a fost eliberat pe cauțiune, transferul de fonduri din portofelele Alameda i-a lăsat pe mulți derutați

Portofelele Alameda au fost activate la câteva zile după ce SBF a fost eliberat pe cauțiune

La doar câteva zile după ce fostul CEO al FTX, Sam Bankman Fried, a fost eliberat pe cauțiune de 250 de milioane de dolari, a fost descoperit că portofelele crypto legate de firma de tranzacționare Alameda Research – compania soră a FTX – au fost activate.

Comunitatea crypto discută tranzacțiile suspecte ale portofelului Alameda

Pe lângă întrebările ridicate cu privire la transferul de bani din portofelele Alameda, comunitatea a fost interesată și de modul în care au fost mutate aceste fonduri. S-a descoperit că portofelul Alameda a schimbat tokenuri ERC-20 pentru Ether (ETH) și Tether (USDT) înainte de a transfera ETH și USDT prin mixere.

Tranzacții efectuate de Alameda
Tranzacții efectuate de Alameda | Twitter

De exemplu, o adresă de portofel cu prefixul 0x64e9 a primit peste 600 de ETH de la portofele aparținând Alameda; o parte din acestea au fost convertite în USDT, iar restul au fost trimise către ChangeNow. 

Portofelul Alameda a convertit în cele din urmă fondurile în Bitcoin prin exchange-uri descentralizate, cum ar fi FixedFloat și ChangeNow., potrivit expertului on-chain ZachXBT.

Saga fără sfârșit a FTX și Alameda

Fiecare zi aduce o nouă întorsătură problemei nesfârșite a FTX, comunitatea fiind îngrijorată de faptul că s-au făcut transferuri recente de fonduri pentru a retrage tot ceea ce mai era în acele portofele crypto.

Mulți au emis ipoteza că fondurile au fost transferate într-o manieră care părea exploatatoare, dar având în vedere că Bankman-Fried este acum cunoscut că are antecedente penale, mulți cred, de asemenea, că este posibil ca persoanele din interior să fi furat banii din acele portofele.

Alții s-au întrebat de ce i s-a permis accesul la internet și au pus întrebări despre cerințele de cauțiune. Un comentator a întrebat de ce condițiile de cauțiune ale fostului CEO nu au inclus interzicerea utilizării unui computer sau a internetului în timp ce încearcă disperat să mute bani.

Mișcările continue de fonduri din portofelele Alameda au coincis cu eliberarea pe cauțiune a lui Bankman Fried, deoarece imediat după ce FTX a solicitat falimentul la 11 noiembrie, portofelele exchange-ului au fost compromise pentru milioane de dolari. Acum, Departamentul de Justiție al SUA investighează exploatarea de 372 de milioane de dolari a FTX, după ce FTX a declarat falimentul.

Clienții FTX lansează un proces colectiv pentru daune prioritare

În timp ce mai multe organizații guvernamentale se pregătesc să-l acționeze în judecată pe FTX și pe fondatorul său, Sam Bankman-Fried, un grup de foști clienți încearcă mai întâi să-și recupereze fondurile. Într-un proces colectiv intentat de patru persoane, clienții firmei, nu investitorii, caută acces prioritar la numerar înghețat.

Procesul a fost depus pe 27 decembrie la Curtea de Faliment din Delaware. Într-o acțiune colectivă care ar putea implica până la 1 milion de persoane, patru reclamanți susțin că reprezintă întreaga comunitate a foștilor clienți FTX.

Acțiunea este menită să asigure prioritate în oferirea clienților FTX US sau FTX.com acces la activele digitale aflate în posesia lor. Reclamanții subliniază că Acordul de Utilizare al FTX nu a autorizat platforma să împrumute bani de la clienți sau să folosească fondurile consumatorilor pentru cheltuieli curente. În plângere se precizează că orice retragere de bani din conturile clienților constituie „amestecare ilegală, delapidare, abuz sau transfer de proprietate a clientului”.

Prin urmare, până când consumatorii nu sunt rambursați, banii înghețați de FTX și identificabili ca active ale clienților nu pot fi utilizați pentru a deconta cheltuieli, creanțe sau creditori non-clienți. Acum comunitatea suspectează un joc nelegiuit în urma transferului de fonduri din portofelele Alameda.

Exit mobile version