Portofelul Bitcoin legat de hack-ul Mt.Gox din 2014 a efectuat o tranzacție de 10.000 BTC

Portofelul exchange-ului BTC-e, care este conectat la hack-ul Mt. Gox din 2014, a mutat 10.000 de Bitcoin vechi de 7 ani

Portofelul Bitcoin legat de hack-ul Mt.Gox din 2014 a efectuat o tranzacție de 10.000 BTC

Portofelul Bitcoin legat de hack-ul Mt.Gox din 2014 a efectuat o tranzacție de 10.000 BTC

10.000 BTC, în valoare estimată la 165 de milioane de dolari începând cu 23 noiembrie 2022, au fost transferați către doi destinatari neidentificați.

Acești Bitcoini vechi de șapte ani au fost „retreziți”, pe măsură ce portofelul crypto legat de hack-ul Mt. Gox a început să miște criptomonede.

Semnificația tranzacției

Potrivit unui raport realizat de Chainalysis, un furnizor de date și servicii bazat pe blockchain care creează instrumente de cercetare crypto, retragerea a fost una dintre cele mai mari realizate de portofelul BTC-e din aprilie 2018.

BTC-e și un alt exchange numit WEX, care este văzut în spațiul crypto ca entitatea succesoare, au trimis cantități mici de Bitcoin către Webmoney, un serviciu rus de plată electronică, pe 26 octombrie.

Apoi, pe 11 noiembrie, au făcut o altă plată de probă înainte de a transfera încă 100 BTC pe 21 noiembrie.

Unde este soldul Bitcoin acum?

Pe 24 noiembrie 2022, Ki Young Ju, cofondator și CEO al companiei de analiză blockchain CryptoQuant, a postat un thread pe Twitter care indică faptul că 0,6% din fonduri au fost trimise la exchange-uri și ar putea reprezenta o parte care vinde lichidități.

Într-unul dintre tweet-uri, apare o imagine a transferului, evidențiind faptul că BTC a stat în portofel de mai bine de șapte ani.

În plus, 65 BTC au fost transferați la un exchange de criptomonede numit HitBTC, iar Young Ju a cerut exchange-ului să suspende contul, indicând activitate suspectă.

Din cei 10.000 de BTC care au fost trimiși, 9.950 de BTC sunt deținuți în prezent în portofele individuale, potrivit firmei de analiză blockchain Chainalysis. Restul au fost mutați prin mai mulți intermediari înainte de a fi depuși la patru adrese pe două exchange-uri majore.

Legătura dintre Mt. Gox și BTC-e

Mt. Gox a fost în esență primul exchange de Bitcoin care a fost lansat inițial în 2011. Cu toate acestea, în februarie 2014, a fost spart, unde au fost furați între 650.000 și 850.000 BTC, după care s-a prăbușit.

Crystal Blockchain a reușit să identifice portofelul BTC-e. Exchange-ul a depus faliment la scurt timp după ce a avut loc hack-ul, ceea ce a dus la suspendarea tranzacționării, la închiderea site-ului său web și la oprirea serviciului de exchange. 

BTC-e a fost închis, după care fondurile au fost confiscate de Biroul Federal de Investigații (FBI) în 2017.

Cu toate acestea, BTC–e deține în continuare o cantitate mare de Bitcoin și, un an mai târziu, a mutat 30.000 BTC din portofelul de servicii.

În ciuda faptului că proprietarii BTC-e au căutat să rămână anonimi, se presupune că principalul operator este Alexander Vinnik, care a fost implicat în multe bătălii legale în ultimii cinci ani. Acest cetățean rus a fost acuzat și că a spălat bani pe scară largă printr-o platformă de tranzacționare dispărută.

Exit mobile version