Portugalia a devenit paradisul fiscal al europenilor deținători de Bitcoin

Dacă unele state precum Kazahstan și Rusia se gândesc să pună noi taxe pentru mineri și deținătorii de criptomonede, Portugalia devine tot mai prietenoasă.

Adobestock | More

Portugalia este o țara mică și însorită din peninsula Iberică care-i primește cu brațele deschise cripto entuziaștii pe țărmurile sale. Comunitatea cripto din această țară este în continuă creștere, ceea ce se datorează taxei 0 pentru tranzacțiile cu active digitale.

În timp ce Elveția este recunoscută ca fiind cea mai prietenoasă jurisdicție din Europa în ceea ce privește criptomonedele, Portugalia accelerează ritmul. Într-adevăr, această țară pe lângă faptul că oferă condiții de trai de invidiat pentru proprietarii de Bitcoin, mai oferă și un mediu fiscal atractiv – ceea ce rezultă într-o creștere a comunității Bitcoin.

Recent, cea mai proeminentă familie din spațiul blockchain, Bitcoin Family, s-a mutat cu traiul în Portugalia, ceea ce nu se datorează altor factori decât cafelei gustoase și nisipului fierbinte de pe plajă.

În 2016, The Bitcoin Family au ajuns faimoși după ce au vândut toate bunurile familiei, inclusiv casa și afacerea și au cumpărat de toți banii Bitcoin.

Vasta comunitate a Bitcoin a crescut din ce în ce mai mult de-a lungul timpului, fiind la moment cea mai mare din tot spațiul cripto. Portugalia a ajuns țara numărul 1 al acestei comunități, datorită legilor fiscale prietenoase în privința criptomonedelor dar și a costului scăzut al vieții.

Până și unii dintre marii influenceri de pe twitter se gândesc să plece cu traiul în Portugalia.

https://twitter.com/LadyofCrypto1/status/1477213954212601856

Legătura frumoasă dintre Portugalia și Bitcoin a început cu șase ani în urmă, mai exact în 2016 când o lege a autorității fiscale portugheze a statuat că, deoarece criptomonedele nu sunt considerate valute, nu sunt supuse legilor fiscale portugheze și sunt, prin urmare, neimpozabile.

Capul familiei Bitcoin Family pe nume Taihutto, susține că din 2016 au început să vină tot mai mulți deținători de Bitcoin să locuiască în țara lui Cristiano Ronaldo.

Știu că balenele (Bitcoiners) cele mai mari trăiesc deja în Portugalia. Sunt anonimi. Nu sunt deschiși ca mine, dar sunt deja aici. Își cheltuiesc monedele digitale pe case, mașini, își cheltuie bitcoinii pe tot ce poți vedea în jur

Adopția comercianților din această republică este într-adevăr uimitoare: unii rezidenți portughezi își pot plăti facturile de energie electrică în Bitcoin, în timp ce startup-ul spaniol BitBase instalează numeroase bancomate și magazine Bitcoin în marile orașe. Coinmap menționează că există deja 57 de comercianți și vânzători cu amănuntul care acceptă Bitcoin în zona capitalei Lisabona.

Taihuttu consideră că: „Există posibilitatea ca Bitcoin să devină valută legal acceptată în Portugalia”.

Sunt deja considerați bani în El Salvador, probabil în curând în Honduras – și știți – sper, foarte curând în Portugalia, deoarece cred că Portugalia are toate ingredientele

Familia Taihuttu în Lisabona, Portugalia - Bitcoin Family
Familia Taihuttu în Lisabona, Portugalia – Bitcoin Family

În timp ce unii speră la legalizarea Bitcoin ca valută oficială, Asociația Blockchain din Portugalia a declarat recent că reglementarea activelor cripto este importantă, dar nu ar trebui să îngreuneze evoluția firească a acestora. Matt Koller, co-fondatorul companiei elvețiane Pocket Bitcoin, a făcut lumină asupra reglementărilor care urmează.

Koller a explicat că atitudinea favorabilă a Portugaliei cu privire la câștigurile de capital Bitcoin este: „puțin probabil să se schimbe în curând”.

Rezultatul alegerilor legislative din ianuarie 2022 sugerează că cel mai probabil nu se va schimba nimic pentru moment – Matt Koller

În încercarea de a promova inovația și de a stimula economia, Portugalia a aprobat anterior un plan național pentru a încuraja digitalizarea în mai multe domenii.

Bazându-se pe avantajele oferite traderilor și minerilor, Portugalia continuă să creeze un paradis cripto ce oferă libertate maximă dezvoltărilor tehnologice.

Exit mobile version