Premier League încheie un acord de milioane de dolari cu Sorare

Acest acord, în valoare de 150 de milioane de dolari, va dura patru ani

Premier League încheie un acord de milioane de dolari cu Sorare

Premier League încheie un acord de milioane de dolari cu Sorare

Premier League a încheiat un acord de mai multe milioane de dolari cu Sorare, jocul de sport fantasy pe blockchain, anticipând că tranzacționarea cu obiecte digitale de colecție va rămâne populară, în ciuda tendințelor actuale ale pieței crypto.

https://twitter.com/Sorare/status/1620091842871320576

În ultimii ani, Sorare a adus un caz de utilizare inovator sporturilor „fantasy” bazate pe Ethereum și tranzacționării cu carduri digitale, care oferă fanilor șansa de a minta, colecta și schimba cărți de jucător cu alți utilizatori din diferite piețe NFT.

În ce constă acordul cu Sorare

Luni, Sorare a anunțat într-o postare pe blog că liga engleză de fotbal a încheiat un acord cu jocul lor de sport fantasy bazat pe NFT. Ca urmare a acestei tranzacții, cumpărătorii pot acum aduna echipe virtuale pentru a participa la o versiune fantasy a competiției.

Prin acest acord exclusiv pe mai mulți ani cu Premier League, jucătorilor li se va permite să cumpere și să utilizeze NFT-uri cu licență Premier League.

De asemenea, Sorare introduce două funcții noi în jocul lor: cărți de jucător specifice ligii și o funcție de „fair play financiar” care îi împiedică pe utilizatori să construiască echipe „all-star”.

Sorare va face o plată în avans substanțială către Premier League pentru drepturile de licență. Apoi, atât Sorare, cât și Premier League vor împărți profiturile generate de fiecare vânzare de carduri digitale.

Acest acord, în valoare de 150 de milioane de dolari, va dura patru ani, a declarat CityAM.

Sorare mintează carduri digitale ale jucătorilor din Premier League pe blockchain-ul Ethereum. Platforma folosește de multă vreme standardul de token ERC-721 pentru cărțile sale de jucători NFT, pe care fanii le pot colecta și schimba și le pot folosi pentru a juca în liga de sport fantasy free-to-play a platformei.

În octombrie 2022, Sorare a făcut prima pagină a ziarelor după ce a fost subiectul zvonurilor că ar putea negocia cu Premier League. Cu toate acestea, Nicolas Julia – CEO al Sorare – a dezvăluit că a durat mult mai mult decât era anticipat pentru a ajunge la un acord comun, deoarece liga engleză de fotbal de top a încheiat deja un acord de licență NFT cu o altă firmă.

Sorare oferă concursuri gratuite în care 3 milioane de utilizatori colectează NFT de jucători de fotbal pentru a forma echipe fantasy și pentru a câștiga recompense bazate pe performanța din lumea reală. În plus, utilizatorii pot achiziționa NFT limitate cu criptomonede pentru recompense mai mari și pot tranzacționa NFT-uri cu alții.

Sorare a strâns 680 de milioane de dolari în finanțare din seria B de la investitori, inclusiv SoftBank Vision Fund și LionTree, evaluând compania la 4,3 miliarde de dolari în septembrie.

Exit mobile version