Prețul Bitcoin ar putea suferi o corecție de până la 70%

Prețul Bitcoin ar putea scădea între 50 și 70%, după o corecție care este estimată cu ajutorul indicatorului MACD

prețul bitcoin

Foto: Executium / Unsplash.com

Prețul Bitcoin ar putea scădea cu până la 70%, potrivit unei analize bazate pe indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence), după ce valoarea principalei criptomonedei s-a diminuat cu 10%, în ultimele zile, de la nivelul record de peste 60.000 de dolari.

Indicatorul MACD se referă la convergența și divergenţa mediilor mobile.

Acest instrument de analiză tehnică a fost dezvoltat de Gerald Appel în anii 1970. MACD este un indicator esențial de analiză tehnică, utilizat de marea majoritate a traderilor profesioniști și privați.

Este un indicator de momentum disponibil gratuit pe orice stație de tranzacționare. MACD se bazează pe un indicator de trend. Acesta este media mobilă. Apoi încorporează două medii mobile pentru a scădea valoarea mediei mobile exponențiale lente (implicit, EMA de 26 de perioade) din media mobilă exponențială rapidă (implicit, EMA de 12 perioade).

Cum spuneam mai devreme, Bitcoin este în scădere cu 10% față de cel mai înalt nivel de luna aceasta, iar nivelul începe să scadă încet, încet. Astfel că, indicatorul săptămânal MACD pare că scade, iar cele două medii luate în calcul se pregătesc să se intersecteze pentru prima data în luni bune de activitate.

O astfel de evoluție s-ar putea transforma într-o corecție de 50-70% pentru criptomoneda dominantă din piață.

După majoritatea standardelor, Bitcoin a fost pe creștere mai bine de un an, asta încă de la Joia Neagră care a avut loc în martie 2020. Trendul de creștere a început încet în acel moment, după caderea severă de 40% în doar câteva ore.

Cel mai mic preț în ultimul an 

De la acel punct minim de 3.750 de dolari, prețul Bitcoin a crescut agresiv, dar au existat și momente în care acesta a scăzut chiar înainte să mai crească și mai mult, către noi recorduri. Aceasta ultima forțare a fost una de succes mai ales că a străpuns foste nivele de rezistență setând trei noi recorduri istorice în ultimul ciclu de evoluție.

Cu toate acestea, lucrurile pot lua o turnură dramatică în jos, la fel cum s-a întâmplat în 2019. Sau chiar mai rău, potrivit indicatorului MACD pe intervale săptămânale, s-ar putea ca avansul Bitcoin în piata criptomonedelor să dispară pentru o perioada de timp.

Datele luate în analiza arată că dacă investitorii mizează pe o scădere a prețului Bitcoin, lucru de care criptomoneda dominantă se află la câțiva pași, atunci se așteaptă o corecție de 50-70%.

Prețul Bitcoin în scădere va atrage și mai mulți investitori

Dacă întradevăr acest instrument de analiză este corect, și prețul Bitcoin va scădea cu 50-70%, asta înseamnă că moneda valutară ar putea să ajungă din nou la un nivel de 25.000 de dolari.

În aceste condiții ne putem aștepta ca după ce va atinge nivelul de jos, sau măcar dacă va ajunge din nou sub 30.000 de dolari, tot mai mulți investitori, atât instituționali cât și de retail să investească masiv în Bitcoin.

Când acest lucru se va întâmpla, criptomoneda va crește exponențial către noi recorduri pentru că se va confrunta cu o cerere masivă pe care probabil nu va putea fi acoperită.

Iar dacă acest lucru se va întâmpla, se poate spune că acele previziuni legat de Bitcoin cum că moneda virtual ar putea ajunge la 175.000 de dolari sau, cel puțin, la 100.000 de dolari anul acesta devin plauzibile.

Mai mult, nu pot fi eliminate din calcul nici estimările în care se vorbea despre un Bitcoin care s-ar putea duce către un nivel de 318.000 de dolari, așa cum se vehicular în unele analize ale marilor fonduri de investiții din piața mondială.

Astfel că, poate că o corecție agresivă înainte de noi recorduri poate nu este un lucru atât de rău mai ales pentru investitorii pe termen mediu și lung. Poate nu va fi vazută bine corecția de către sceptici care încă mai cred, pe bună dreptate, că Bitcoin este o monedă extrem de volatilă în care nu merită să îți ții banii pentru a lupta cu inflația.

Exit mobile version