Prețul SATS explodează cu 140% după listarea pe Binance, apar îngrijorări de centralizare

O analiză mai atentă arată că balenele dețin un control strâns asupra tokenului anonim

Listarea SATS BRC-20 (1000SATS) de către Binance a dus la o creștere de 140% a memecoin-ului, dar datele on-chain arată îngrijorări de centralizare, cu puțini deținători controlând o parte mare din oferta.

SATS price evolution

Memecoin-ul anonim SATS, care valorează de 1.000 de ori mai mult decât token-ul său SATS, a crescut foarte mult după ce Binance a anunțat listarea sa pe 12 decembrie 2023.

Totuși, o examinare mai atentă a datelor on-chain dezvăluie o posibilă concentrare a proprietății. Primii 20 de deținători controlează un uluitor număr de 333.3 trilioane SATS, echivalentul a 15.90% din oferta totală și în valoare de 150.8 milioane de dolari.

Și mai îngrijorător, șase dintre acești primi 20 de deținători și-au obținut SATS prin emitere, acumulând aproximativ 78.57 trilioane SATS (35.5 milioane de dolari).

Acest lucru ridică întrebări despre distribuția valorii în cadrul ecosistemului SATS și potențialul de manipulare de către un grup mic de indivizi.

Deși listarea pe Binance a alimentat fără îndoială actuala creștere a SATS, investitorii ar trebui să fie precauți datorită potențialei centralizări și lipsei de transparență în jurul proiectului.

Ca și în cazul oricărui token meme, volatilitatea este de așteptat, iar cercetarea suplimentară este crucială înainte de a investi.

Exit mobile version