Prețul Shiba Inu (SHIB) scade cu 9% după problemele legate de Shibarium

1,7 milioane de dolari în ETH sunt blocate în urma lansării nereușite a rețelei Shibarium

SHIB, cunoscuta criptomonedă meme, a suferit o scădere de 9% în ultima zi. Această scădere este atribuită rapoartelor utilizatorilor despre probleme tehnice legate de brige-ul Shibarium.

Această componentă esențială a rețelei nou-lansate Shibarium layer 2 a fost așteptată cu mare entuziasm, dar s-a confruntat cu provocări încă de la început.

Rețeaua Shibarium, o platformă de tranzacționare descentralizată (DEX) pe blockchain-ul Ethereum, a devenit recent funcțională. Lansarea a inclus un bridge care facilitează tranzacțiile între Ethereum și Shibarium fără a suporta taxe mari.

Conform înregistrărilor de pe blockchain, o întrerupere a tranzacțiilor din rețea a durat aproximativ șapte ore de la inițiere. În această perioadă, utilizatorii au reușit să transfere o cantitate substanțială de 954 de Ether (ETH) evaluată la aproximativ 1,7 milioane de dolari, și tokenuri Bone (BONE), tokenul de guvernanță al Shibarium, în valoare de 750.000 de dolari, către contractul desemnat.

Un mesaj intern de la o sursă neverificată a apărut pe Telegram, afirmând: ,,Am dat-o în bară tare. Nu putem recupera nici măcar bridge-ul ETH.” Autenticitatea acestui mesaj rămâne neconfirmată. Cu toate aceste afirmații, este clar că situația a cauzat o îngrijorare considerabilă în cadrul comunității SHIB.

Pentru a complica și mai mult situația, comunitatea Shiba Inu s-a trezit temporar pusă pe mut pe platforma principală de discuții, Discord, imediat după ce au apărut aceste probleme legate de bridge.

Firma de securitate blockchain PeckShield a raportat că defecțiunea a blocat în jur de 1,7 milioane de dolari în ETH în bridge-ul Shibarium. Acest lucru a oprit producția de blocuri, adăugând complicații suplimentare situației.

Ca rezultat al problemelor cu bridge-ul, prețul SHIB a căzut la cel mai scăzut nivel din ultima lună. Tokenul se tranzacționează în prezent la $0.0000088, în scădere de la un maxim de $0.0000115 de la începutul lunii.

Prețul Shiba Inu (SHIB) scade cu 9% după problemele legate de Shibarium
Graficul prețului Shiba Iau (SHIB) în ultimile 7 zile | CoinMarketCap

Evenimentul neașteptat nu a afectat doar SHIB, ci și alte tokenuri din ecosistem, inclusiv BONE și LEASH, care se pare că au scăzut din cauza zvonurilor despre o gafă totală de 2,5 milioane de dolari a Shibarium.

Dezvoltatorii Shiba Inu nu au comentat încă asupra problemelor legate de bridge. Cu toate acestea, au declarat că lucrează pentru a rezolva problemele cât mai curând posibil.

Între timp, prețul SHIB este probabil să rămână sub presiune. Investitorii vor fi probabil precauți în privința achiziționării tokenului până când problemele legate de bridge sunt rezolvate.

Exit mobile version