Primul Bitcoin ecologic, minat de Argo Blockchain, alături de DGM

Primul Bitcoin ecologic urmează să fie minat de compania Argo Blockchain care deja a pus la cale un pool de minare pentru criptomonedă

Bitcoin ecologic

Foto: Executium / Unsplash.com

Primul Bitcoin ecologic ar putea fi scos la lumină de compania de minat Argo Blockchain, care este și tranzacționată public pe bursele internaționale. Aceasta va lansa un pool de minare de Bitcoin alimentat numai cu energie curată, a anunțat compania chiar astăzi.

În acest sens, Argo a încheiat un parteneriat cu compania DMG Blockchain care folosește tehnologii de minare foarte prietenoase cu mediul pentru a crea Terra Pool – un pool de minare de Bitcoin care constă într-o putere de procesare a celor două rețele (n.r. – hash rate) alimentată din sursele de energie hidroelectrică.

Argo Blockchan PLC este o companie de minare cu sediul principal în Marea Britanie, dar care are trei ferme de minat Bitcoin în Canada și o criptomonedă, Zcash (ZEC). Recent, compania a achiziționat un teren de 93 de hectare în Texas, pe care plănuiește să-l folosească la extinederea operațiunilor de minerit prin construirea unei centrale electrice cu o putere de producție de 200 MWh, ce va proveni, de asemenea, din energie curată.

Primul Bitcoin ecologic

Potrivit directorului general al Argo, Peter Wall, crearea unui Bitcoin ecologic a fost o prioritate majoră și a apelat și la alte companii de minerit să îi urmeze exemplul.

„Căutarea de soluții pentru a contracara schimbările climatice a fost o prioritate pentru Argo, iar parteneriatul pe care l-am încheiat cu DMG pentru a crea primul pool de minare a unui Bitcoin ecologic a fost un pas important spre protejarea planetei pentru generațiile ce vor urma. Sperăm că și alte companii din industria de minerit de Bitcoin să ne calce pe urme și să demonstreze o mai largă înțelegere legată de conștientizarea schimbărilor climatice”, a declarat Peter Wall.

Pe de altă parte, DMG s-a concentrat pe minarea de Bitcoin ecologic, iar acum are oportunitatea să transforme gândirea pe care industria minieră o abordează cu privire la Bitcoin.

„Misiunea DMG de a se dedica folosirii de energie curată în activitățile sale este unul dintre principalii piloni folosiți pentru dezvoltarea industiriei”, a declarat CEO-ul DMG Dan Reitzik.

Eco-„teroriștii” online s-au activat 

Utilizarea de energie folosita pentru minarea de Bitcoin pentru un an a crescut atât de mult că anul trecut aceasta a ajuns să echivaleze cu consumul pe care l-a înregistrat o țară precum Chile. Acest lucru a ridicat destule critici aspre, pe care scepticii s-au grăbit să le evidențieze și să le folosească împotriva celor care minează Bitcoin.

Cu toate acestea, nimeni nu se gândeste să critice la fel de dur o tehnologie precum cea a internetului, care deja folosește mult mai multă energie decât Bitcoinul, și care, asemeni criptomonedelor, s-a extins la nivel global.

Câtă energie se consumă anual pentru minarea de Bitcoin 

În prezent, cam 0,6% din consumul de energie la nivel planetar este folosit pentru minarea de Bitcoin. Deși procentul s-ar putea să vi se pară mic, acesta este, de fapt, unul uriaș, având în vedere pentru ce este folosit.

Potrivit Indexului de Consum Energetic al Bitcoin dezvoltat de prestigioasa Universitate Cambridge, minarea de Bitcoin consumă, potrivit ultimelor cifre, 130,9 TWh pe an. Asta înseamnă, 130,9 milioane de megawatti pe oră (MWh) într-un an. Iar, dacă Bitcoin ar fi o țară, aceasta ar consuma energie electrică cât una dintre țările din top 30, depășind Argentina.

Ca să vă faceți o idee și mai bună, România avea, în 2019, un consum anual de energie electrică de 55 de TWh, adică de aproape 2,5 ori mai mică decât cantitatea de energie folosită pentru producerea de Bitcoin.

Indexul mai arată că acest consum de energie are un cost mediu de 5 cenți (dolari) pe kWh. Cum un TWh are 1 miliard de kWh, putem spune că, într-un an, minarea de Bitcoin consumă 130,9 miliarde de kWh. Și dacă înmulțim această sumă cu 5 cenți, cât se consumă pe fiecare KWh, ne dă o sumă de 6,545 de miliarde de dolari cheltuită pentru producerea de Bitcoin.

Exit mobile version