Primul ETF Bitcoin va debuta pe NYSE în data de 19 Octombrie

Primul ETF Bitcoin va debuta pe NYSE în data de 19 Octombrie

Stuart Monk | Adobe Stock

ProShares Bitcoin Strategy ETF este primul Bitcoin ETF care va începe tranzacționarea la New York Stock Exchange, în data de 19 Octombrie, sub simbolul BITO.

Michael Sapir, CEO-ul ProShares, a declarat că lansarea marchează o etapă importantă pentru ETF-urile crypto din Statele Unite, după câțiva ani de eforturi de listare a unuia pe exchange.

BITO va continua activitatea ETF-urilor care oferă investitorilor acces convenabil și lichid la o clasă de active. Anul 1993 este amintit pentru primul ETF de capital, 2002 pentru primul ETF de obligațiuni și 2004 pentru primul ETF de aur. Anul 2021 va fi amintit pentru primul ETF legat de crypto-monede

Ce înseamnă primul ETF Bitcoin pentru investitori?

Sapir a continuat, spunând că debutul Bitcoin ETF pe NYSE deblochează o expunere masivă pentru investitori – pe piețele financiare tradiționale.

BITO va oferi expunere la Bitcoin unui segment mare de investitori, care au un cont de brokeraj și care sunt dispuși să cumpere acțiuni și ETF-uri, dar nu doresc să treacă prin dificultatea de a crea un alt cont pentru un exchange de crypto-monede, crearea unui portofel digital sau sunt îngrijorați de faptul că exchange-ul ar putea fi nereglementat

Știrea vine la scurt timp după ce, în data de 15 Octombrie, Comisia Americană pentru Bursă și Valori Mobiliare, a acceptat cererea de înregistrare pentru ETF-ul Bitcoin ProShares. În aceeași zi, SEC a mai acceptat cererea de înregistrare pentru listarea pe Nasdaq a acțiunilor ETF-ului Bitcoin Strategy Valkyrie.

În data de 5 Octombrie, SEC a aprobat, de asemenea, Volt Crypto Industry Revolution și Tech ETF, un ETF crypto legat de companii cu expunere la Bitcoin, precum MicroStrategy și Tesla.

Pe fondul știrilor pozitive despre ETF-urile Bitcoin din SUA, prețul Bitcoin a câștigat aproximativ 30% în ultimele 14 zile, depășind $60,000 pentru prima oară din Aprilie.

Exit mobile version