Primul NFT ajunge pe Lună, la propriu, în iulie 2021

NASA va plasa primul NFT pe Lună de abia în luna iulie 2021, după ce se va realiza licitația pentru acesta

primul NFT pe Lună

Foto: Y S / Unsplash.com

Primul NFT, The Rare Moon NFT, cum este denumit, este programat să ajungă pe Lună, la propriu, în iulie 2021, acesta urmând să fie plasat acolo de către cei de la NASA.

Tokenul nefungibil îi aparține artistului digital The First Abstronaut, acesta fiind extrem de cunoscut in lume pentru operele sale digitale.

Faimosul artist digital, The First Abstronaut, este faimos și pentru faptul că a venit cu lucruri inovatoare pentru schimbul de opere de artă futuriste cu persoane din întreaga lume. Iar, în această săptămână atrage atenția prin plasarea primului simbol non-fungibil (NFT) pe Lună.

Într-un efort de a demonstra oportunitățile uriașe pe care le oferă NFT-urile, The First Abstronaut, în parteneriat cu Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu (NASA) va trimite două imagini distincte într-o capsulă care va ajunge pe Lună în luna iulie.

Primul NFT ajunge pe Lună

Ambele imagini și certificările pentru acestea vor fi puse direct pe Lună, potrivit artistului, care a făcut aceste declarații într-o discuție cu reporterii. Acesta a afirmat că i s-a oferit unica ocazie de a pune orice pe un hard drive care va fi dus pe Lună de către cei de la NASA.

Plasat într-o capsulă lunară, primul NFT va purta numele real al artistului, în scop de verificare a autenticității, ar putea schimba pentru totdeauna imaginea pieței criptomonedelor.

Licitația pentru cele două imagini se desfășoară pe OpenSea, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare de NFT-uri din lume. Prețul de pornire pentru licitație este de 20 de Ethereum (care la ora redactării acestui material valorează undeva la 48.300 de dolari).

The First Abstronaut a declarat jurnaliștilor că este deschis șa negocieri si parteneriate. Cu toate acestea, el confirmă faptul că, licitația pentru operele sale de artă pornește de la 10 ETH fiecare. Dar până acum, nimeni nu a licitat pentru operele sale de arta care urmează să fie trimise pe Lună, astfel că, licitația rămâne deschisă în continuare.

NFT-uri tot mai ciudate

Artisul este cunoscut și pentru faptul că deține un alt NFT cu priza la public, numit First Pepe Moon, despre care spune că este „cea mai rara artă Pepe dintre toate”. Aceasta operă de artă, așa cum o numește artistul a depășit orice record în materie de meme. Numai prezența sa redefinește ceea ce înseamnă să fi un artist digital în 2021.

Și chiar dacă nimeni nu a licitat, opere de artă sau NFT-uri de genul acesta, precum și cel oferit de tenismena croată Oleksandra Oliynykova, care și-a vândut la propriu, o bucată de piele pe post de NFT, vor schimba modul in care lumea vede NFT-urile și licitează pentru ele.

În exemplul de mai sus, jucatoarea de tenis Oleksandra Oliynykova, care este pe locul 658 in WTA, si-a vandut pielea la propriu. Jucătoarea si-a vandut sectiunea de piele dintre umar si cot pe piața de NFT-uri, OpenSea, pentru 5.400 de dolari, la data respectivă, când ETH era doar 1800 de dolari.

Tokenul criptografic pus la vanzare de Oliynykova s-a vandut cu 3 Ethereum. Aceasta a anunțat că va purta și va afișa NFT-ul la toate turneele de tenis la care va merge de-a lungul acestui an.

 

Exit mobile version