Miami este primul oraș din lume care și-ar putea plăti angajații în Bitcoin

Primul oraș din lume care ar putea permite angajaților din subordinea Primăriei să fie plătiți în Bitcoin

primul oraș bitcoin miami

Yaniv Matza / Pixabay.com

Primul oraș din lume care va permite ca administrația sa să-și plătească angajații în Bitcoin ar putea fi chiar metropola de pe coasta estică a SUA, Miami. Primarul orașului dădea semne clare, încă de acum o lună, că dorește să adopte tot ce ține de criptomonede.

Edilul Francis Suarez a dezvăluit faptul că, administrația sa ia in considerare să își extindă adoptarea Bitcoin prin plata angajaților din sectorul public în valuta digitală.

Iar, cu nici o săptămâna mai târziu, Comisia orașului Miami a adoptat o decizie prin care angajaților municipali le era permis să își primească salariile în Bitcoin dacă aceștia doresc asta.

În urma deciziei luate de Primăria Miami, angajații din sectorul public pot cere să primească o parte din salariu sau chiar pe tot în Bitcoin. Și pentru a vă demonstra cât de pro-Bitcoin este primarul Suarez, cetațenilor din Miami le va fi permis să-și plătească anumite taxe sau comisioane în Bitcoin.

„Aș dori să le mulțumesc comisarilor orașului Miami pentru sustinerea deciziei care permite managerului de oraș achiziția unui vendomat ce va oferi angajaților din sectorul public să obțină un anumit procent din salariu în Bitcoin. De asemenea, vendomatul va permite cetățenilor acestui oraș să plătească anumite taxe în Bitcoin”, explică primaul Francis Suarez în mesajul său de pe Twitter.

Votul comisarilor a fost unul copleșitor și indiscutabil, având în vedere că dintre cei cinci, patru a fost de acord cu plata în Bitcoin și numai unul a refuzat ca Miami să fie primul oraș care face acest lucru.

Pe de altă parte, decizia aceasta nu va fi pusă în practică imediat deoarece, comisia orașului a decis ca mai întâi să se facă un studiu de fezabilitate pentru a vedea cât de viabil este acest plan și, de abia apoi, să fie pus în practică daca va fi cazul.

O parte dintre comisari, chiar l-au sfătuit pe Suarez să nu mearga mai departe cu această decizie fără a vedea mai întâi studiul și rezultatele lui.

Miami, orașul pro-Bitcoin

Și cum spuneam și noi, în materialul „Moneda Bitcoin, urmatoarea din rezerva valutara a bancilor centrale?”, edilul metropolei americane are de gând să meargă și mai departe cu adopția criptomonedelor, dorind să transforme o parte din rezervele valutare ale orașului în Bitcoin, în viitorul apropiat.

Miscarea acesta face din Miami cel mai „crypto-friendly” oraș din SUA, în conditiile în care au mai existat și alte orașe care au mers în direcția plății salariilor și a taxelor în Bitcoin, dar nici unul nu a ajuns atât de departe precum a  făcut-o Miami.

New York urmează trendul Bitcoin, după primul oraș

Acum că primul oraș a dat tonul în direcția monedelor digitale, acesta ar putea fi urmat îndeaproape de către New York, care are un plan asemănător. Numai că aici, nu este vorba despre primarul „Marelui Măr”, ci despre fostul candidat la prezidentiale din partea democraților, Andrew Yang, care acum, ar putea deveni viitorul primar al New York-ului.

Dacă va câștiga cursa electorală, Yang a promis că va transforma orașul într-un hub pentru Bitcoin. Anunțul de pe Twitter, de ieri, al lui Andrew Yang nu a rămas fără răspuns, astfel că mii de americani i-au scris acestuia oferindu-i sugestii despre cum ar trebui să abordeze problema.

Unul dintre directorii companiei de investiții în criptomonede CoinShares, Meltem Demirors, a explicat că, deși promisiunea lui Andrew Yang este una destul de ademenitoare, implementarea sistemului de plăți prin cripotomonede va fi una destul de dificilă pentru unele companii din New York tocmai din prisma taxelor uriașe percepute la tranzacțiile cu Bitcoin.

Astfel că, dacă Yang nu are de gând să mai taie din taxe, și prin urmare și din bugetul New York, decizia sa de implementare a plăților cu Bitcoin în New York va veni cu provocări financiare destul de mari.

 

Exit mobile version