Procesele SEC afectează averile CEO-ilor Coinbase și Binance

Averea lui Armstrong a scăzut cu 289 de milioane de dolari, în timp ce cea a lui Zhao cu 1,33 miliarde de dolari

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a depus recent acțiuni în instanță împotriva celor două platforme de tranzacționare cu criptomonede, Coinbase și Binance.

Aceste acțiuni legale au avut un impact semnificativ asupra pieței crypto și asupra companiilor în cauză. Piața crypto a înregistrat scăderi semnificative, iar acțiunile Coinbase au scăzut cu aproximativ 9,2% în ziua anunțului​​.

De asemenea, averile personale ale CEO-ului Coinbase, Brian Armstrong, și ale CEO-ului Binance, Changpeng Zhao (CZ), au suferit o erodare semnificativă.

Averea lui Armstrong a scăzut cu 289 de milioane de dolari, iar a lui Zhao cu 1,33 miliarde de dolari, conform datelor din Bloomberg Billionaires Index și Forbes.

Zhao, cel mai bogat din industria crypto și al 54-lea cel mai bogat la nivel global, a înregistrat o scădere a averii de 5,1% în această săptămână, ajungând acum la 26 de miliarde de dolari.

Zhao net worth
Averea lui Changpeng Zhao (CZ) | Bloomberg

Deși a avut o recuperare solidă în acest an, cu o creștere de peste 106%, CZ este încă departe de valoarea maximă a averii sale, de 96,9 miliarde de dolari, înregistrată în ianuarie 2022.

Armstrong, clasat pe locul 1409 în topul celor mai bogați oameni de către Forbes, a suferit o pierdere procentuală mai mare, averea sa scăzând cu 11,8% la 2,2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, el a reușit să profite de revenirea pieței din acest an, înregistrând o creștere de 61% a averii sale.

Averea lui Brian Armstrong | Forbes

Acțiunile legale împotriva celor două platforme, Binance și Coinbase, susțin că acestea au încălcat mai multe regulamente privind valorile mobiliare, în principal prin oferirea criptomonedelor pe care SEC le consideră valori mobiliare neînregistrate. În urma acestor acțiuni legale, 67 de criptomonede au fost clasificate acum ca valori mobiliare de către autoritatea de reglementare.

În ciuda acestor obstacole, atât CZ, cât și Armstrong rămân hotărâți să-și apere platformele împotriva acuzațiilor SEC, arătând astfel determinarea lor de a rezista presiunilor de reglementare.

Exit mobile version