Procesul dintre Ripple și SEC continuă: Avocații au ieșit la atac. Moneda a crescut la 0,48 dolari

Avocații companiei Ripple încearcă să-l scoată bazma curată pe CEO-ul Brad Garlinghouse demontând acuzație după acuzație

Foto: Adobe Stock

Procesul dintre Ripple și SEC nu este unul deloc liniștit, mai ales că acesta tinde să pară unul mai mult decât anevoios și de durată, având în vedere că pentru una dintre părți ar putea însemna pierderi de miliarde de dolari, în timp ce, pentru cealaltă, știrbirea imaginii pe motiv că nu face diferența între produsele pe care le monitorizează.

Astfel că, președintele executiv al Ripple, Chris Larsen, s-a alăturat CEO-ului companiei, Brad Garlinghouse, pentru a respinge dosarul de încălcare a valorilor mobiliare depus de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb Valutar din SUA (SEC).

Într-o scrisoare judecătorească depusă, ieri, avocații lui Larsen au înaintat patru argumente care detaliază motivele pentru care ar trebui să se renunțe la cazul împotriva conducerii Ripple.

Potrivit scrisorii de descoperire, publicată înainte de pre-proces, SEC afirma că în două rânduri a avertizat conducerea Ripple că acțiunile pe care compania le întreprinde sunt ilegale. Acum a venit rândul Ripple să își spună părerea argumentând pentru apărare.

Potrivit scrisorii depuse ieri, arbitrul pieței de capital nu își poate justifica afirmațiile potrivit cărora Larsen „a oferit cu bună știință sau din imprudență o asistență substanțială” pentru încălcarea Secțiunii 5 din Legea privind valorile mobiliare din 1933.

Secțiunea 5 (precum și Secțiunea 12, la anumite litere) „permite cumpărătorilor să dea în judecată vânzătorii pentru oferirea sau vânzarea unei garanții neexentate fără înregistrarea acesteia. Atâta timp cât cumpărătorul poate dovedi o legătură directă între cumpărător și vânzător, iar procesul se încadrează în termenul de prescripție, cumpărătorul poate obține anularea cu dobândă sau daune în cazul în care investitorul și-a vândut titlurile de valoare pentru mai puțin decât le-a cumpărat”.

Au anunțat din timp că XRP este criptomonedă

Potrivit documentului mai sus menționat, în 2015, când Larsen a trimis nominalizarea CEO-ului Ripple pentru confirmare, atât Departamentului Justiției, cât și Rețelei de Luptă împotriva Infracțiunilor Financiare din cadrul Departamentului Trezoreriei a clasificat XRP ca monedă.

Ripple și sec ripple xrp XRPUSD
WorldSpectrum / Pixabay.com

Mergând pe această logică, echipa juridică a lui Larsen a declarat, de asemenea, că executivul Ripple nu se poate spune că a luat măsuri pentru a asigura succesul vânzărilor XRP, însemnând că a încălcat în vreun fel Secțiunea 5.

De asemenea, ultimul argument din scrisoare precizează că termenul de prescripție a expirat pentru orice presupusă implicare a lui Larsen în vânzarea XRP din 2013, adăugând:

„Deoarece SEC a susținut că vânzările XRP pe o perioadă de mai mulți ani au constituit o singură ofertă, care a început în 2013, termenul de prescripție a început să ruleze în 2013 și a expirat în 2018.”

Procesul dintre Ripple și SEC continuă cu argumente peste argumente

Și avocatul lui Brad Garlinghouse, Matthew C. Solomon, a depus ieri o altă scrisoare, în care erau oferite două argumente în favoarea respingerii cazului împotriva CEO-ului Ripple.

Ținând isonul avocaților lui Chris Larsen, Solomon i-a scris judecătoarei Analisa Torres de la Curtea Districtuală SUA pentru Districtul Sudic din New York afirmând că FinCeN a clasificat anterior XRP ca o monedă virtuală.

Mai departe, același avocat a contestat, de asemenea, cazul SEC împotriva CEO-ului Ripple pentru încălcarea personală a reglementărilor privind valorile mobiliare.

Potrivit lui Solomon, activitățile lui Brad Garlinghouse referitoare la vânzarea de token-uri XRP au fost pur și simplu parte din „fișa postului” în calitate de șef al companiei.

Ripple și SEC, în război continuu

Luna trecută, Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb Valutar din SUA a depus o plângere modificată la instanță, acuzând directorii Ripple de inducerea în eroare a investitorilor și manipulând prețul monedei XRP.

Și dacă înainte de acest eveniment, existau discuții în piață despre o posibilă conciliere între cele două părți, lucru care a făcut să crească valoare Ripple, cu câteva ore înainte de „înfățișare”, în ziua procesului, a apărut informația că nu există nici un fel de cale de a se ajunge la o înțelegere între Ripple și SEC.

La ora redactării acestui material, XRP crescuse cu aproape 5 procente față de ziua precedentă, ajungând să fie tranzacționat la o valoare de 0,47 – 0,48 de dolari. Valoarea prezentă este undeva la aproape 15% din valoarea maximă pe care XRP a atins-o, de 3,29 dolari, undeva în 2018.

Exit mobile version