Produsele de investiții short-Bitcoin înregistrează intrări record

Activele digitale și produsele de investiții crypto au reușit să atragă intrări de 64 de milioane de dolari săptămâna trecută

Produsele de investiții short-Bitcoin înregistrează intrări record

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat intrări în valoare totală de 64 de milioane de dolari între 27 iunie și 1 iulie, conform celor mai recente date din raportul săptămânal al CoinShares “Digital Asset Fund Flows”. Cu toate acestea, cifrele principale ascund faptul că o majoritate semnificativă erau în produse de investiții short-Bitcoin (51 de milioane de dolari).

Intrările săptămânale în active digitale
Intrările săptămânale în active digitale | CoinShares

Investitorii din Statele Unite au reprezentat cea mai mare parte a intrărilor – 46,2 milioane de dolari. Produsele de investiții short-BTC au fost în centrul atenției, după ce ProShares a lansat primul short Bitcoin ETF din Statele Unite pe 22 iunie. ETF-ul se tranzacționează sub simbolul BITI și oferă expunere la shorting prin contracte futures.

Fluxurile în active digitale după țară, activ digital și furnizor | CoinShares

CoinShares a remarcat, de asemenea, că investitorii instituționali din Brazilia, Canada, Germania și Elveția au achiziționat produse de investiții crypto în valoare totală de 20 de milioane de dolari. Suedia a compensat parțial această cifră cu o ieșire în valoare de 1,8 milioane de dolari.

Produsele short-BTC au înregistrat intrări totale de 77,2 milioane de dolari de la începutul anului.

În mod remarcabil, Ethereum a reușit în sfârșit să întregistreze intrări de 4,9 milioane de dolari, după o serie de 11 ieșiri săptămânale consecutive. Cu toate acestea, ieșirile de la începutul anului rămân la 433 de milioane de dolari.

Fluxurile suplimentare într-o serie de alte monede alternative sugerează că investitorii încep să se diversifice din nou. Solana, Polkadot și Cardano au înregistrat fluxuri de 1 milion de dolari, 700.000 de dolari și, respectiv, 600.000 de dolari.

Produsele de investiții în mai multe active (multi-crypto) sunt cele mai puțin afectate de sentimentul negativ. În mod remarcabil, aceste produse au înregistrat doar ieșiri minore pe parcursul a două săptămâni de la începutul anului.

Ieșirile record de săptămâna trecută s-au datorat în mare parte produselor bazate pe Bitcoin, care au înregistrat ieșiri nete în valoare de 453 de milioane de dolari. Acest lucru a șters aproape toate intrările de la începutul anului și a lăsat totalul intrărilor în produsele de investiții Bitcoin la 24,5 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul anului 2021. 

Raportul de săptămâna trecută a constatat, de asemenea, ar fi putut contribui la scăderea Bitcoin la 17.760 de dolari.

Exit mobile version