Proiectele NFT finanțează reconstrucția Ucrainei în plin război

Cu orașe care sunt puse la pământ în fiecare zi și milioane de vieți distruse, Ucraina are nevoie de orice mână de ajutor pentru a-și reveni.

NFT

NFT

Deși de aproape o lună, Ucraina este sub semnul războiului cu Rusia, proiectele NFT din această țară, dar și unele de peste hotare își fac planuri sau deja au început să finanțeze reconstrucția.

Lumea se află într-o stare de alertă din cauza riscurilor geopolitice care vin dinspre Ucraina. La aceasta se adaugă și volatilitatea piețelor financiare care a cauzat pierderi de miliarde investitorilor, la nivel global.

Inflația care a cunoscut o creștere galopantă, dobânzile majorate de la băncile centrale ale fiecărui stat, dar și alte elemente financiare nu fac decât să împrăștie pe întreg mapamondul o furtună economică ce pare mai periculoasă decât cea din 2008.

Și în tot acest tumult de nesiguranță, criptomonedele și NFT-urile joacă un rol extrem de important, mai ales în conflictul din Ucraina.

De la începutul conflictului armat, în 24 februarie, această țară a beneficiat de sprijin financiar de zeci de milioane de dolari care au venit sub formă de criptomonede. Acum, proiectele NFT intervin și ele în dramatica ecuație și pun umărul la treabă în reconstrucția Ucrainei, chiar dacă țara se află în plin război.

DAO Ucraina

Cu ajutorul unei colaborări dintre Nadezhda Tolokonnikova, artistul digital Trippy Labs, și colectivul de artiști PleasrDAO, Ukraine DAO a vândut 10.000 de NFT ale steagului ucrainean pe rețeaua Ethereum, alături de un NFT unic al steagului. Până acum, a strâns peste 6,7 milioane de dolari pentru a sprijini armata Ucrainei.

 

NFT-ul drapelului ucrainean s-a vândut cu 2.258 Ether (ETH) (6,5 milioane de dolari la momentul redactării materialului) printr-un serviciu numit Party Bid. Toate veniturile din vânzarea NFT au fost către organizația Come Back Alive care ajută militarii ucraineni, voluntarii și familiile acestora.

Salvați Copiii

7,5 milioane de copii din Ucraina sunt prinși în mijlocul acestui conflict, riscând strămutarea, trauma, întreruperea prelungită a educației și pierderea veniturilor familiei, potrivit Coin Telegraph.

Salvați Copiii a strâns fonduri pentru a ajuta familiile cel mai grav afectate de criza din Ucraina. Cu ajutorul paginilor sale, organizația a strâns 19 milioane de dolari, donații ce includ contribuții cripto. Organizația acceptă peste 60 de tipuri de criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), ETH, USD Coin (USDC), Cardano (ADA) și Dogecoin (DOGE).

Holy Water

Peste 500 de artiști ucraineni s-au adunat pentru a trimite artă unei noi colecții NFT vândute prin Holy Water, pentru a strânge bani pentru poporul Ucrainei. Artiștii reprezintă unele dintre cele mai proeminente galerii din țară, inclusiv Port Agency, Izolyatsia și Ugallery. Licitarea pentru fiecare NFT va începe de la 0,08 ETH. Ei își propun să strângă cel puțin 1 milion de dolari.

Vladimir Klitschko

Campionul olimpic Vladimir Klitschko a lansat o colecție NFT în colaborare cu artistul WhlsBe. Piesele de colecție vor fi disponibile pentru minting într-un model progresiv de prețuri de 100 de dolari, 1.000 de dolari și 10.000 de dolari. Fondurile strânse din vânzare vor merge direct în Ucraina.

Reli3f

Condusă de artiști criptografici și influenceri din domeniul NFT, inițiativa umanitară Web3 Reli3F a inițiat o vânzare NFT uriașă care a inclus piese de la 37 de artiști, inclusiv Danny Cole, Vinnie Hager, Sartoshi, Gremplin, Ravi Vora și alții.

Toate veniturile din vânzare au fost trimise direct eforturilor de ajutorare a Ucrainei. În 30 de secunde de la lansarea inițială, proiectul NFT s-a vândut, strângând peste 1 milion de dolari.

Forza Ikonia

Forza Ikonia a ajutat la strângerea de fonduri pentru diferite organizații caritabile din Ucraina, inclusiv Medicii fără frontiere și Amnesty International. Proiectul NFT „Stand with Ukraine” a fost lansat de incubatorul din Kiev și Göteborg, constând din peste 43.287.512 ediții ale artistului Felipe Posada. Fiecare ediție reprezintă un cetățean al Ucrainei și este vândută la doar 10 dolari pe ediție.

Edițiile pot fi achiziționate cu card de credit sau de debit, iar toate vânzările sunt direcționate către organizațiile caritabile selectate de platformă. Până acum, Forza Ikonia a strâns peste 264.000 de dolari.

Cert este că mulți investitori din domeniul cripto văd conflictul Rusia-Ucraina ca un posibil catalizator pentru schimbarea de mentalitate a oamenilor cu privire la utilitatea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain.

Exit mobile version