Proiectul DeFi pe Ethereum, Ethena Labs, anunță un airdrop de 750 de milioane de tokenuri ENA pe 2 Aprilie

Ethena Labs, proiectul DeFi bazat pe Ethereum, tocmai a anunțat distribuția a 750 de milioane de tokenuri ENA către deținătorii de "shards".

Proiectul DeFi pe Ethereum Ethena Labs anunță un airdrop de 750 de milioane de tokenuri ENA pe 2 Aprilie

Proiectul DeFi pe Ethereum Ethena Labs anunță un airdrop de 750 de milioane de tokenuri ENA pe 2 Aprilie | Ethena

Puncte cheie

Ethena Labs este un protocol de finanțe descentralizate construit pe Ethereum, iar ENA este tokenul său de guvernanță.

Proiectul a anunțat pe platforma X primul pas către descentralizarea protocolului prin lansarea tokenului ENA:

Ethena Labs subliniază, de asemenea, că lansarea tokenului ENA reprezintă un pas important în concretizarea viziunii lor ambițioase: „sfântul graal” – Internet Money.

Ethena Labs distribuie tokenuri ENA utilizatorilor activi

Ethena Labs a anunțat recent distribuirea a 750 de milioane de tokenuri ENA către utilizatorii care dețin „shards”. Aceste „shards” reprezintă gradul de implicare al utilizatorilor în protocol.

Detalii despre Airdrop:

ENA este tokenul nativ al protocolului Ethena și reprezintă un pas important în procesul de descentralizare. Anunțul oficial precizează:

„Suntem încântați să anunțăm că 2 Aprilie 2024 va marca începutul descentralizării protocolului Ethena, odată cu lansarea tokenului său nativ, ENA.”

Ethena Labs strânge $20.5 milioane în finanțări în 2023

Ethena Labs a reușit să strângă cu succes 20,5 milioane de dolari în finanțări în cursul anului trecut prin intermediul a două runde de finanțare.

Cei mai importanți participanți la aceste runde au fost Galaxy Digital, OKX, Dragonfly, Binance Labs și Bybit, contribuind la o evaluare de 300 de milioane de dolari pentru emitentul tokenului.

Anunțul privind airdrop-ul vine după Campania Ethena Shard, un eveniment care a încurajat fanii criptomonedelor să colecteze fragmente (shards) prin participarea la activități pe protocolul Ethena.

Potrivit Ethena Labs, în timpul campaniei, valoarea USDe a ajuns la 1,3 miliarde de dolari, devenind astfel activul denominat în USD care a depășit cel mai rapid pragul de 1 miliard de dolari.

Campania Ethena Shard: Încheiată pe 1 Aprilie 2024, după o durată totală de doar 6 săptămâni. Aceasta reprezintă una dintre cele mai scurte campanii pre-token din istorie.

Succesul USDe: Oferta USDe a atins 1,35 miliarde de dolari astăzi, devenind cel mai rapid activ denominat în USD din piața criptomonedelor care a depășit pragul de 1 miliard de dolari.

Rolul de guvernanță și distribuția tokenurilor

Deținătorii tokenurilor ENA au drepturi de vot în cadrul protocolului Ethena. Aceștia pot participa la propuneri și pot lua decizii cu privire la dezvoltarea viitoare a protocolului.

Sursele publice disponibile nu specifică momentan valoarea totală a tokenurilor ENA. Totuși, știm că 750 de milioane de tokenuri vor fi distribuite prin intermediul airdrop-ului.

Exit mobile version