Proiectul Woodland – Cum ajută blockchain-ul regenerarea pădurilor din România

Woodland este un proiect autohton ce vizează regenerarea pădurilor din România prin intermediul tehnologiei blockchain. Cum se întâmplă asta mai exact? Prin intermediul NFT-urilor.

Echipa va lansa o colecție de 10,000 de NFT-uri unice, numită Ents, pe blockchain-ul Elrond, ceea ce înseamnă ca toată activitatea acestui proiect are legături, într-un fel sau altul, cu România. 

O mare problemă de care cu toții suntem probabil conștienți este cea a tăierilor ilegale din pădurile țării. Unul dintre obiectivele proiectului Woodland este acela de a crește gradul de conștientizare asupra acestei probleme, dar și de a face pași către combaterea ei.

Astfel, pentru fiecare NFT cumpărat, echipa va planta un copac în regiunea lacului Canciu, județul Alba, cu promisiunea că toate activitățile necesare pentru realizarea acestui scop vor fi complet transparente. 

Colecția în sine constă în 10,000 de copaci cu formă umanoidă care au diferite trăsături (trait-uri), fiecare NFT fiind deci unic și reprezentând suportul investitorilor pentru cauza proiectului, investitorii contribuind la regenerarea pădurilor din țară. 

Proiectul Woodland – Cum ajută blockchain-ul regenerarea pădurilor din România

Proiectul a reușit să obțină un parteneriat cu Ocolul Silvic din zonă, prin care Ocolul se angajează să îngrijează puieții ce urmează a fi plantați în următorii ani, iar echipa din spatele proiectului are obligația de a plata copacii în mod corect.

Pe lângă faptul că investitorii vor avea posibilitatea de a crea un impact real în zonă, echipa Woodland va dona o parte din fonduri unor ONG-uri care se ocupă cu combaterea defrișărilor, comunitatea fiind cea care alege ce cauze, în mod exact, vor fi sprijinite de aceste donații.

Primii 1000 de holderi Ents se pot aștepta la airdrop-uri din colecțiile viitoare ale proiectului. Multe alte beneficii sunt plănuite pentru toți holderii de NFT-uri Ents, cum ar fi recompense ce provin din fondurile obținute de echipă prin revânzarea NFT-urilor de către useri (royalties). 80% din aceste royalties vor fi returnate comunității.

50% din fondurile obținute în urma vânzării colecției vor fi utilizate pentru plantarea copacilor (brazi) și pentru donații către diferite organizații ca Greenpace, Mining Watch Romania și chiar Recorder.

Alegerea Elrond drept blockchain-ul ce va găzdui întreg proiectul este una ce are origini în mai multe cauze, nu doar de cea cu caracter autohton. Elrond este unul dintre ecosistemele cu cele mai rapide creșteri din spațiul crypto, după cum a dovedit chiar DEX-ul Maiar, care are deja peste 1 miliard de dolari în TVL (Total Value Locked) la doar câteva luni după lansare.

Viteza mare și taxele mici de tranzacții sunt alte aspecte foarte importante care au contribuit la această decizie. În acest sens, deținătorii de NFT-uri Ents vor avea posibilitatea de a primi recompense în LKMEX și EGLD ca parte a colaborării dintre cele două proiecte.

NFT-urile for fi lansate pe marketplace-ul Trust.market pe 5 februarie 2022. Roadmap-ul complet al proiectului poate fi găsit pe site-ul oficial. Echipa plănuiește deja o a doua rundă de plantări al cărui start va fi dat de o altă colecție de NFTs ce va fi lansată în 2023.

Proiectul urmărește crearea unei comunități de oameni care împărtășesc viziunea de a combate defrișările masive ce au loc pe teritoriul României, combinând arta, tehnologia blockchain și implicarea din partea comunității.

Exit mobile version