Propunerea de buget a lui Biden și taxele crypto: Ce trebuie să știi

Implicațiile schimbărilor fiscale propuse de Administrația Biden pentru traderii și investitorii de criptomonede

Propunerea de buget a lui Biden și taxele crypto: Ce trebuie să știi

Propunerea de buget a lui Biden și taxele crypto: Ce trebuie să știi

Traderii și investitorii din industria crypto ar trebui să se pregătească pentru câteva surprize în propunerea bugetară viitoare a președintelui american Joe Biden.

Propunerea include un plan de dublare a impozitului pe veniturile din capital pentru anumiți investitori și o reglementare mai strictă a tranzacțiilor de spălare a criptomonedelor.

Administrația Biden urmează să lanseze planul său bugetar pentru anul fiscal 2024 pe 9 martie, care vizează reducerea deficitului cu aproape 3 trilioane de dolari în următorul deceniu.

Planul include, de asemenea, modificări ale tratamentului fiscal al criptomonedelor, cu scopul de a genera aproximativ 24 de miliarde de dolari în venituri, conform unor rapoarte.

Una dintre propunerile în discuție vizează eliminarea unei strategii fiscale populare printre traderii de criptomonede numită recoltarea pierderilor fiscale (tax-loss harvesting), prin care o persoană vinde active în pierdere în scopuri fiscale, urmând să le răscumpere imediat după aceea.

Această strategie nu este permisă când sunt implicate acțiuni și obligațiuni, conform regulilor actuale de tranzacționare. Cu toate acestea, criptomonedele nu sunt supuse acestor reguli, deoarece aceste active digitale nu au fost încă clasificate ca valori mobiliare.

Propunerea de buget include, de asemenea, un plan de majorare a impozitului pe veniturile din capital pentru investitorii care câștigă cel puțin un milion de dolari, aproape dublând rata la 39,6% pentru investițiile pe termen lung, comparativ cu rata actuală de 20%. În plus, bugetul vizează majorarea taxelor pe venit pentru corporații și americani bogați, conform Bloomberg.

Administrația Biden a promulgat deja o lege privind taxarea criptomonedelor. În 2021, cadrul legislativ de infrastructură bipartisan, care a devenit mai târziu Legea privind investițiile în infrastructură și locuri de muncă, a inclus o prevedere fiscală controversată care ar impune anumite reguli de raportare pentru brokerii care facilitează tranzacțiile cu criptomonede.

Definiția de „broker” a fost considerată prea largă de mulți actori din industrie, până la punctul în care minerii și alte tipuri de entități care nu facilitează direct tranzacțiile sau nu colectează date personale de la cei care efectuează tranzacțiile ar putea fi considerați brokeri.

Exit mobile version