Puma înregistrează un domeniu ENS – își schimbă numele în „Puma.eth” pe Twitter

Compania de sport a adăugat numele de domeniu ENS la colecția sa în creștere de NFT, alăturându-se brandurilor Nike și Adidas în metaverse

Puma înregistrează un domeniu ENS, își schimbă numele în „Puma.eth” pe Twitter

Puma a cumpărat un URL descentralizat. Brandul german de îmbrăcăminte sport a înregistrat un domeniu Ethereum Name Service și chiar și-a schimbat numele pe Twitter în „Puma.eth”.

O altă companie mare cu un domeniu .eth este Budweiser, subsidiară a Anheuser-Busch InBev, care a cumpărat domeniul „Beer.eth” cu 30 de ETH.

Ethereum Name Service (ENS) este un serviciu de domenii pentru adrese de portofel, hash-uri și alți identificatori citibili de computer. ENS convertește șiruri de date greu de citit în adrese ușor de citit, funcționând într-un mod similar cu Domain Name System (DNS) utilizat pentru site-uri web.

Acest lucru facilitează distribuirea, utilizarea, amintirea adreselor și a altor informații. Datorită ENS putem transforma numerele care sunt ușor citite de un computer, cum ar fi 0xab5801a7d398351b8be11c439e05c5b3259aec9b, în alternative mai ușoare pentru noi. Acesta este un pas important către creșterea adoptării globale a blockchain-ului.

Puma investește în NFT-uri

Crearea unui domeniu descentralizat este ultimul pas în intrarea treptată a Puma în lumea NFT-urilor. Potrivit contului Puma.eth de pe OpenSea, compania a investit în diferite colecții NFT, inclusiv Cool Cats NFT, Lazy Lions, Gutter Cat Gang și CatBox.

https://twitter.com/CatBloxStudios/status/1495820786988244995

Puma.eth este în prezent al 13-lea cel mai popular nume de domeniu ENS. Pe primul loc se află parishilton.eth, care este securizat de celebritatea Paris Hilton, în timp ce pe locul doi se află shaq.eth, deținut de fostul jucător NBA Shaquille O’Neal.

Puma este unul dintre cele mai mari branduri de îmbrăcăminte sport la nivel mondial, alături de Nike și Adidas, care și-au făcut propriile intrări în spațiul Web3. Nike a achiziționat marca virtuală de încălțăminte și obiecte de colecție RTFKT, în timp ce Adidas are parteneriate NFT cu Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic și gmoney.

Există peste 750.000 de domenii ENS în Ethereum Name Service, dintre care multe au fost înregistrate în ultimele luni, potrivit Dune Analytics.

Rivalul ENS, Unstoppable Domains, deține peste 2 milioane de domenii înregistrate, potrivit site-ului companiei. Recent, Unstoppable Domains a lansat propriul serviciu unic de conectare pentru Ethereum și Polygon, numit „Login”.

Exit mobile version