Clienții Rakuten pot plăti cu Bitcoin

Magazinul online, cu sediul în Setagaya, Japonia, le va permite clienților să plătească cu crypto-monede

Sundry Photography - stock.adobe.com

Rakuten, gigantul de e-comerț cu sediul în Japonia, și-a integrat propriul portofel electronic cu aplicația mobilă de e-commerce, de pe care clienții pot cumpăra produse folosind Bitcoin.

Consumatorii își pot încărca portofelul electronic cu Bitcoin și îl pot folosi la plata coșului de cumpărături, fără să fie nevoiți să facă conversie în monede tradiționale.

Platforma de comerț online Rakuten le permite utilizatorilor Rakuten Wallet, propria sub-divizie care funcționează ca un crypto-exchange, să-și cheltuiască cu ușurință crypto-monedele în tranzacții de zi cu zi.

Conform unui anunț publicat în 24 februarie, utilizatorii sunt capabili de acum încolo să-și încarce conturile de Rakuten Pay cu Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum.

Rakuten Pay este o aplicație mobilă de plăți, susținută la nivel național

Rakuten permite clienților plata în Bitcoin
Diagramă care arată integrarea făcută de Rakuten | rakuten.co.jp

Implicarea celor de la Rakuten față de crypto-monede s-a putut observa prima dată în anul 2019, când consumatorii puteau converti punctele de loialitate Rakuten Group în crypto-monede.

În prezent vorbim despre o implementare mult mai serioasă și adecvată a crypto-monedelor în sistemul lor de plăți.

Platformele participante la acest proces de inter-conectare sunt:

Colaborarea acestor platforme le va oferi utilizatorilor abilitatea de a plăti cu crypto-monede la magazine orecum McDonald’s, Seiyu sau Family Mart.

Firma japoneză și-a asigurat clienții că nu vor exista taxe de conversie pentru schimbul dintre bani fiat, e-money și crypto-monede. Totuși, există un plafon minim de cheltuit: 1000 yen (aproximativ 38 de lei) și o limită superioară de 100000 yen (aproximativ 3800 lei).

Pentru a putea beneficia de sistemul integrat de platformă, clienții trebuie să fie membrii Rakuten și să aibe un cont pe platforma de trading Rakuten Wallet.

Compania va oferi bonusuri clienților care plătesc cu crypto, pentru a încuraja adopția.

Exit mobile version