Raliu de 90% a tokenului Ethereum Name Service (ENS) după creșterea record a domeniilor înregistrate

Moneda digitală ENS a văzut o creștere de peste 90% după ce protocolul a înregistrat mai mult de 1 milion de domenii

adobestock | liliya

Tot mai multe industrii și o mulțime de dezvoltatori trec de la Web2 la Web3, iar odată cu această mișcare, adopția tehnologiei blockchain se răspândește.

Ethereum Name Service (ENS) este un proiect care își propune să promoveze adopția Web3, facilitând interacțiunea utilizatorilor aplicațiilor descentralizate (Dapps) cu rețeaua Ethereum. Acest lucru se realizează prin simplificarea adreselor Ethereum pentru a putea fi citite – devenind mai lizibile.

Cu ajutorul acestui serviciu, utilizatorii pot să creeze un nickname universal pentru toate adresele sale publice și site-urile web descentralizate. În loc să fie alocată o parolă compusă dintr-un șir de caractere greu de reținut, pentru fiecare adresă crypto se oferă un singur domeniu ENS, cum ar fi „John.eth”, unde se pot primi orice fel de monede digitale și NFT-uri.

De când a atins un preț minim de 14 dolari în data de 26 aprilie, prețul ENS a crescut cu 91,75% până la un maxim zilnic de 27 de dolari pe 2 mai, potrivit datelor prezentate de Binance.

ENS/USDT în timeframe de 1h | Binance
ENS/USDT în timeframe de 1h | Binance

Există trei motive a recuperării recente a prețurilor ENS, printre care: creșterea bruscă a cererii pentru domeniile ENS cu 3 și 4 cifre, numărul record de înregistrări de nume de domenii în aprilie și veniturile crescute ale protocolului – care au contribuit și la creșterea fondurilor organizației autonome descentralizate ENS.

Creșterea bruscă a prețului ENS a început în data de 26 aprilie, o mișcare care a coincis cu o creștere a cererii pentru numele de domenii Ethereum Name Service cu 3 și 4 cifre, care sunt utilizate în special de comunitatea din jurul tokenurilor digitale nefungible (NFT).

Pe lângă noile înregistrări, volumul vânzărilor secundare de domenii ENS pe OpenSea a atins un maxim de 446 ether (ETH) săptămâna trecută.

Solicitările unor domenii ENS mai scurte poate fi legată de investitorii NFT care preferă etichete mai scurte, care reflectă ID-urile de token ale NFT-urilor lor.

Număr record de înregistrări de nume de domenii în Aprilie

Creșterea bruscă a înregistrărilor de la sfârșitul lunii aprilie a încheiat o lună record pentru proiect, care a înregistrat 162.978 de noi înregistrări de domenii, potrivit Dune Analytics.

Înregistrările ENS lunare | Dune Analytics

În această lună a fost marcat și un record de 1 milion de nume de domenii înregistrate de către ENS.

Înregistrările și reînnoirile numelor de domenii au generat venituri impresionante pentru protocol. În luna aprilie aceste venituri au ajuns la 7.838.962 de dolari, datorită reînnoirii interesului pentru domeniile ENS.

Asta înseamnă un venit anual total de 42.767.760 de dolari pentru companie, care este în cele din urmă redirecționat înapoi în trezoreria proiectului pentru a fi utilizat de ENS DAO.

Potrivit ENS, scopul principal al taxelor de înregistrare este de a „preveni ca spațiul numelor de domenii să fie copleșit de nume înregistrate în mod speculativ”. O funcție secundară a taxelor este de a oferi venituri suficiente ENS DAO pentru a finanța dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a proiectului.

Toți deținătorii de token-uri ENS au opțiunea de a participa la voturile de guvernare prin DAO.

Recent, Coinfomania a anunțat că un colecționar chinez a cumpărat o adresă de domeniu numită 555.eth – nume de domeniu care a fost vândut pentru 55.5 ETH, care valorează în prezent peste 160.000 de dolari. Vânzarea reprezintă în prezent cea mai mare vânzare de domeniu vândută vreodată ca NFT.

Exit mobile version