Reddit intenționează să dezvolte propria piață NFT

Reddit – rețeaua de socializare care se autointitulează prima pagină a internetului, intenționează să construiască propria sa platformă pentru ca utilizatorii să poată cumpăra și vinde NFT-uri, conform unei oferte de muncă postată de companie.

Reddit caută să angajeze un Senior Backend Engineer, NFT Platform. Potrivit postării, candidatul ideal va proiecta, construi și livra servicii backend pentru ca milioane de utilizatori să creeze, să cumpere, să vândă și să utilizeze bunuri digitale susținute de NFT.

Cu fiecare proiect NFT nou, apare o comunitate vibrantă de proprietari. Fanii celor mai mari creatori și branduri se înghesuiesc pentru a cumpăra bunuri digitale direct de la ei – pentru a-i sprijini, pentru a obține acces exclusiv și pentru a simți un sentiment mai mare de conexiune. În viitor, credem că acest lucru se va dezvolta, iar NFT-urile vor juca un rol central în modul în care fanii își susțin creatorii și comunitățile preferate.

NFT-ul este o unitate de date stocate într-un registru digital cryptografic – numit blockchain – care certifică faptul că acel activ digital este unic. Tokenul poate fi asociat cryptografic cu un anumit material digital – cum ar fi un fișier de date – sau chiar cu un obiect fizic. 

Reddit susține activitatea industriei crypto

Reddit a acționat ca un mediu care reunește utilizatorii crypto de ani de zile, subredditurile platformei fiind în mare parte responsabile de creșterea prețurilor a diferitor crypto-monede, inclusiv Dogecoin

Compania a lansat anterior propriile colecții NFT în Iunie, oferind în total patru avatare digitale inspirate de mascota site-ului, denumită Snoo. NFT-urile au fost vândute prin intermediul pieței OpenSea și au generat până acum un volum de tranzacționare în valoare de aproximativ $1,85 milioane.

Colecția Reddit CryptoSnoos NFTs
Colecția Reddit CryptoSnoos NFTs | Reddit

Colecția de NFT nu este unicul proiect crypto inițiat de Reddit. Rețeaua socială are în prezent, de asemenea, un program de recompensă numit Community Points. Utilizatorii pot câștiga tokenurile cryptografice native ale platformei denumite moons și bricks – prin crearea de conținut. Tokenurile bazate pe Ethereum pot fi revendicate pentru beneficii și caracteristici suplimentare în cadrul comunităților sau pot fi schimbate pentru bani reali. 

Nu doar unele exchange-uri crypto au lansat propriile piețe NFT, rețelele de socializare la fel lucrează pentru a sprijini această tehnologie. Gigantul rețelelor sociale Facebook a sugerat că portofelul său Novi va sprijini NFT-urile, iar Twitter a dezvăluit în Septembrie că lucrează pentru a le permite utilizatorilor să afișeze un NFT ca imagine de profil.

Exit mobile version