Ethereum: Un research academic susține că ETH este un SoV superior Bitcoin

Raportul subliniază meritele implementării EIP-1559, drept o unealtă care transformă ETH într-o crypto-monedă deflaționară și un potențial store of value mai bun decât Bitcoin

Ethereum: Un research academic susține că ETH este un SoV superior Bitcoin

FellowNeko | Adobe Stock

Experții unei universități din Australia au pus la îndoială reputația pe care Bitcoin o are ca fiind cel mai bun store of value, susținând faptul că Ethereum este pe cale să devină prima monedă deflaționară, folosită în întreaga lume.

Publicată în 18 Noiembrie de patru academicieni australieni, care au discutat cum upgrade-ul Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 face din ETH un potențial store of value mai bun. Aceste studii au fost redactate de: Ester Félez-Viñas, de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Sean Foley, de la Universitatea Macquarie, Jonathan Karlsen, de la Universitatea de Vest din Australia și Jiri Svec, de la Universitatea din Sydney.

Upgrade-ul EIP-1559, care a fost implementat în luna August, a condus la arderea unei părți din taxele de tranzacționare, și peste 1 milion de monede ETH au fost scoase permanent din circulație, din supply-ul total de 118,5 milioane.

Câteodată, conform raportului, taxele de tranzacționare ajung să constituie peste 50% din cele 12,000 de monede ETH emise pe zi, și ajung să fie arse mulțumită EIP-1559. Autorii sunt de părere că pe măsură ce cererea pentru Ethereum crește datorită ecosistemului robust de aplicații descentralizate, și mai mult ETH va fi ars.

Aceștia au spus despre Ethereum că este deja mai puțin inflaționar decât Bitcoin:

Dacă realizăm media anuală a monedelor ETH care sunt create după EIP-1559, creșterea la care ne așteptăm în supply-ul total al Ethereum este de doar 0,98%, abia jumătate față de creșterea de 1,99% pe care supply-ul Bitcoin a realizat-o în aceeași perioadă de timp

Autorii au concluzionat că Ethereum furnizează proprietăți de protecție împotriva inflației mai bune decât Bitcoin, și astfel ETH ar putea să ofere un store of value superior pe termen lung.

Interesul tot mai mare față de plafonul maxim al supply-ului Bitcoin, de 21 de milioane de monede, și sustenabilitatea sa pe post de protecție împotriva inflației, cauzată de printarea excesivă a dolarilor și de inflația ascendentă, care a atins valoarea de 6,2% în luna Octombrie. În orice caz, research-ul le sugerează investitorilor să considere ETH ca pe o soluție la aceste probleme.

În orice caz, susținătorii Bitcoin, precum Michael Saylor, CEO-ul MicroStrategy, favorizează BTC deoarece ei îl văd de un milion de ori mai sigur, din punct de vedere al ratei de hash și independență, având în vedere supply-ul fix și protocolul neschimbat. Pe de altă parte, Ethereum a avut parte de o evoluție constantă și o rată de emisie diferită.

În cadrul show-ului găzduit de Tucker Carlson, Saylor a explicat de ce este de părere că Bitcoin este cea mai bună opțiune:

Bitcoin reprezintă cea mai înaltă formă de proprietate pe care rasa umană a inventat-o vreodată

Exit mobile version