Rezervele de BTC și ETH ale KuCoin sunt „în regulă”, spune CEO-ul CryptoQuant, în ciuda acuzațiilor penale

Exchange-ul crypto KuCoin a fost declarat "în regulă" de către CEO-ul CryptoQuant, Ki Young Ju, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de rezerve și acuzațiile penale.

Rezervele de BTC și ETH ale KuCoin sunt "în regulă", spune CEO-ul CryptoQuant, în ciuda acuzațiilor penale | Google

Puncte cheie

Zilele trecute, mai multe postări de pe platforma X au declanșat panică în rândul utilizatorilor KuCoin, dezvăluind că Departamentul de Justiție al SUA a susținut că fondatorii KuCoin ChunGan și Ke Tang nu au reușit să mențină un program de combatere a spălării banilor la exchange.

În anunțul oficial, US DoD a declarat că procurorul SUA pentru Districtul de Sud al New Yorkului și agentul special interimar responsabil cu Biroul de investigații pentru securitatea internă din New York au anunțat desigilarea unui rechizitoriu împotriva KuCoin.

Potrivit declaraţiei, doi dintre fondatorii exchange-ului, Chung Gan și Ke Tang, sunt acuzați că „au conspirat pentru a opera o afacere de transmitere de bani fără licență și pentru a încălca Legea privind secretul bancar”.

Declaraţia continua, sugerând că cei doi au eşuat în mod intenționat să mențină un program adecvat de combatere a spălării banilor menit să împiedice utilizarea schimbului pentru spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Directorul general al CryptoQuant spune că KuCoin este „în regulă”

Deși anunțul a declanșat panica în rândul utilizatorilor și al comunității crypto pe X, Ki Young Ju, fondatorul și directorul general al serviciului de analiză crypto CryptoQuant, a declarat că exchange-ul funcționează fără probleme.

El a explicat că, on-chain, situația lui KuCoin este bună, retragerile de BTC și ETH fiind generate în mare parte de utilizatorii retail. Însă acest lucru a avut un impact foarte mic asupra rezervelor totale.

De asemenea, Ki Young Ju a făcut o comparație între KuCoin și FTX, afirmând că rezervele de BTC și ETH ale KuCoin par organice, spre deosebire de cele ale FTX, fără nici o urmă de amestec în fondurile clienților.

Rezervele BTC si ETH
Rezervele BTC si ETH

Potrivit CEO-ului KuCoin, provocările cu care se confruntă KuCoin nu sunt unice pentru exchange; acestea sunt pur și simplu probleme tipice de creștere și reglementare care sunt întâlnite de obicei de către industriile emergente.

Iată şi declaraţia oficială a KuCoin care subliniază faptul că exchange-ul funcţionează normal, iar fondurile sunt în siguranţă, având loc investigaţii oficiale privind detaliile de mai sus.

Lacunele în reglementări sunt normale în industria crypto, însă se fac deja pași importanți către o mai bună conformare și standardizare a industriei. Un exemplu în acest sens îl reprezintă noile decizii AMLR ale UE, care sunt de fapt benefice pentru industria crypto, contrar ultimelor zvonuri.

Cel mai recent Regulament Anti-Spălare de Bani al UE a fost, de asemenea, înconjurat de multă dezinformare, când, de fapt, cele mai importante puncte ale noii reglementări reprezintă un rezultat excelent pentru industrie.

Exit mobile version