Consilierul general al Ripple, Stuard Alderoty, critică acuzațiile SEC împotriva lui SBF

Consilierul general al Ripple susține că SEC acordă prioritate recuperării fondurilor FTX pentru investitorii majori, nu pentru consumatori

Consilierul general al Ripple susține că SEC acordă prioritate recuperării fondurilor FTX pentru investitorii majori, nu pentru consumatori

Consilierul general al Ripple susține că SEC acordă prioritate recuperării fondurilor FTX pentru investitorii majori, nu pentru consumatori

La o zi după ce Sam Bankman-Fried (SBF) a fost arestat, conisilierul general al Ripple, Stuart Alderoty, a răspuns acuzațiilor formulate împotriva lui SBF de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC).

SEC depune acuzații împotriva lui Bankman-Fried 

SEC l-a acuzat în mod oficial pe fostul CEO al exchange-ului de criptomonede FTX, acum defunct. Securities Act din 1933 și Securities Exchange Act din 1934 conțin legi antifraudă, iar SEC l-a acuzat pe SBF de încălcarea acestor legi.

În plus, SEC solicită o ordonanță prin care să împiedice Bankman-Fried să încalce în continuare legile privind valorile mobiliare prin cumpărarea, vânzarea, oferirea sau emiterea de valori mobiliare către public, altfel decât în ​​propriul beneficiu.

SEC a acuzat SBF că a fost în spatele unei conspirații de a induce în eroare investitorii în acțiunile FTX. De asemenea, SEC l-a acuzat pe Bakman-Fried că a ascuns transferul activelor clienților către firma sa, Alameda Research, în timp ce a strâns peste 1,8 miliarde de dolari de la investitorii de capital.

„Pretindem că SBF a construit un castel de cărți bazat pe înșelăciune, în timp ce le-a spus investitorilor că este una dintre cele mai sigure clădiri din crypto”, potrivit unei declarații a șefului SEC, Gary Gensler.

Răspunsul consilierului general Ripple

Consilierul general al Ripple, Stuart Alderoty, a clarificat acuzațiile SEC împotriva lui SBF, fostul CEO al celui de-al doilea cel mai mare exchange de criptomonede ca volum, într-un tweet recent.

Potrivit Alderoty, dosarul SEC împotriva Bankman-Fried este încercarea grupului de a recupera fonduri pentru „investitorii de acțiuni sofisticați în FTX”. El a declarat că investitorii individuali nu sunt importanți pentru agenția de reglementare, deoarece au fost abandonați să lupte singuri în instanța de faliment.

„Pentru a fi clar: plângerea SEC împotriva SBF are ca scop recuperarea fondurilor pentru investitorii de acțiuni sofisticați FTX, nu pentru consumatori”, a spus el.

Ca răspuns la Alderoty, Arturo Portilla a declarat:

„Cu alte cuvinte, SEC încearcă doar să recupereze fondurile acestor investitori „sofisticați” care nu numai că nu s-au obosit să efectueze o diligență serioasă asupra FTX, dar au ajutat și SBF să convingă investitorii de retail că FTX este o afacere de încredere și legitimă”.

Strategia de reglementare a SEC este criticată de Alderoty

În special, consilierul general al Ripple a criticat abordarea SEC cu privire la reglementarea pieței criptomonedelor. Anterior, Alderoty a susținut că SEC acordă prioritate apărării teritoriului său în detrimentul investitorilor americani. Potrivit Alderoty, SEC este mai puțin preocupat de cine suferă prejudicii ca urmare a eforturilor sale de a se impune ca „poliția” industriei crypto.

Alderoty s-a referit la procesul împotriva investitorilor drept un „rug pull”, după ce SEC l-a acuzat pe Ripple că a vândut valori mobiliare fără a le înregistra. Investitorii au suferit pierderi semnificative în urma procesului.

SBF a fost reținut în Bahamas la cererea Departamentului de Justiție al SUA, potrivit TheCrypto Basic. El a fost acuzat de fraudă electronică, conspirație pentru fraudarea valorilor mobiliare și spălare de bani. La câteva ore după ce Bankman-Fried a fost arestat, SEC a dezvăluit că depune acuzații împotriva lui Bankman-Fried, independent de cele care au dus la arestarea lui.

Necazurile legale ale SBF cresc 

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a depus acuzații împotriva CEO-ului FTX ieri, ceea ce a exacerbat problemele legale ale SBF. Prin deturnarea banilor consumatorilor pentru cheltuielile sale, CFTC a susținut că Bankman-Fried a încălcat legea privind schimbul de mărfuri.

„Spre deosebire de declarațiile SBF și fără dezvăluirea clienților FTX, Alameda și FTX au combinat fonduri și au folosit în mod liber fondurile clienților FTX ca și cum ar fi ale lor, inclusiv ca capital pentru a-și desfășura propriile activități de tranzacționare și investiții”, Potrivit documentelor judecătorești depuse de CFTC în Districtul de Sud din New York pe 13 decembrie.

Exit mobile version