Ripple obține licență de active digitale de la Autoritatea Monetară din Singapore

Gigantul plăților blockchain își consolidează poziția în piața asiatică cu o licență importantă pentru instituții

Ripple, firma importantă în domeniul plăților blockchain, a obținut o licență de active digitale de la Autoritatea Monetară din Singapore, marcând un pas important în reglementarea și extinderea serviciilor sale în regiunea Asia-Pacific.

Licența recent obținută îi permite companiei să ofere servicii reglementate de tokenuri de active digitale în țară, prin intermediul filialei sale din Singapore, Ripple Markets APAC Pte Ltd.

„De la stabilirea Singapore ca sediu pentru Asia-Pacific în 2017, țara a fost pivotantă pentru afacerea globală Ripple.

Am angajat talente excepționale și lideri locali, dublând efectivele în ultimul an și plănuim să continuăm creșterea prezenței noastre într-o jurisdicție progresistă precum Singapore”, a declarat CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, într-un comunicat de presă.

Afișând o atitudine proactivă și fiind strategic amplasată într-o regiune dinamică, Ripple intenționează să continue să prioritizeze adopția crypto în Asia-Pacific. Conform unui comunicat al companiei, regiunea reprezintă una dintre cele mai rapid crescătoare pentru firmă, fapt care subliniază importanța și potențialul pieței locale.

Ripple se alătură unui număr în creștere de firme web3 de profil înalt care au primit licența MPI de la Autoritatea Monetară din Singapore. Emitentul de stablecoin, Circle, a primit una în iunie anul acesta, urmat de exchange-ul major de criptomonede Coinbase la 2 octombrie.

Licența MPI obținută subliniază angajamentul Ripple de a naviga în apele adesea complexe ale reglementărilor financiare globale, oferind servicii inovatoare și fiabile în spațiul activelor digitale.

Prin consolidarea poziției sale în Singapore și extinderea ulterioară în regiunea Asia-Pacific, firma își continuă traiectoria ascendentă, jucând un rol esențial în modelarea și evoluția pieței globale de plăți și active digitale.

În acest context, obținerea licenței MPI din partea Autorității Monetare din Singapore este nu doar o victorie pentru Ripple, ci și un indiciu puternic al evoluției și maturizării pieței crypto pe plan mondial.

XRP a reacționat pozitiv la știri. Moneda a crescut cu 3,6% în ultimele 24 de ore, într-un moment în care Bitcoin se tranzacționează în scădere cu 0,5%

Evoluția prețului XRP
Evoluția prețului XRP
Exit mobile version