Ripple și MoneyGram au rupt parteneriatul. XRP se tranzacționează la 48 de cenți

Deși a fost un parteneriat foarte profitabil pentru ambele companii, acesta s-a finalizat pentru că a creat și foarte multe probleme pe parcurs

Ripple și MoneyGram

Foto: Worldspectrum / Pexels.com

Ripple și MoneyGram au rupt, în mod oficial, parteneriatul pe care-l aveau din 2019, printr-o decizie de comun acord. În momentul de față, MoneyGram are intentat proces împotriva Ripple pentru folosirea tokenului XRP, în condițiile în care Ripple se zbate și cu procesul pe care SEC i l-a intentat în urmă cu câteva luni motivând că a vândut ilegal active mobiliare neînregistrate.

Pe de altă parte, procesul pe care MoneyGram l-a intentat Ripple ține de faptul că, în 2019, compania a cumpărat o parte din acțiunile MoneyGram în schimbul a 50 de milioane de dolari în criptomoneda XRP.

Oficialii companiei reclamante spun că ar fi trebuit să fie anunțați că dacă XRP ar fi fost desemnat instrument financiar, atunci valoarea i-ar fi fost afectata grav și astfel ar fi pierdut o parte din bani.

Ripple și MoneyGram au rupt parteneriatul scurt

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a emis o declarație prin care anunța că firma fintech și MoneyGram International au decis împreună să-și „încheie” parteneriatul. Pe lângă acest lucru, Garlinghouse a mai afirmat că ambele companii se angajează să revizuiască împreună o formă de parteneriat în viitor.

Șeful companiei fintech a menționat că împreună, Ripple și MoneyGram International (MGI) au procesat miliarde de dolari prin serviciile RippleNet și Liquid On-Demand (ODL) ale Ripple.

„În timp ce lipsa unui cadrul legislativ care să reglementeze criptomonedele a tulburat apele pentru afacerile și consumatorii americani, nu există nici un dubiu legat de faptul că Ripple și MoneyGram International au realizat lucruri mărețe impreună”, a spus Garlinghouse.

CEO-ul Ripple a acuzat în repetate rânduri parlamentarii americani de înăbușirea sectorului de criptomonede prin eșecul stabilirii unor orientări de reglementare clare. Potrivit acestuia afirmația guvernului SUA că simbolul XRP al Ripple este un activ mobiliar are efecte negative pentru industria criptomonedelor în general.

„De aceea spun că acest lucru nu este rău doar pentru Ripple, ci este rău pentru criptomonede, în general, aici, în Statele Unite. Din acest motiv, industriile legate de criptomonede sunt alungate din SUA”, a mai spus CEO-ul Ripple.

Cum a început povestea de dragoste dintre Ripple și MoneyGram

Parteneriatul strategic dintre cele două firme a fost anunțat oficial în iunie 2019, dar MoneyGram utiliza produsul xRapid al Ripple ca parte a procesului său de plăți transfrontaliere de la începutul anului 2018. Acordul dintre cele două companii urma să expire în 2023.

Cu toate acestea, MGI a suspendat parteneriatul cu Ripple la sfârșitul lunii februarie, după ce SEC a depus o plângere împotriva Ripple Labs în legătură cu încălcarea legilor federale ale valorilor mobiliare, în decembrie 2020. În aceeași lună, firma de plăți a declarat că nu utilizează platforma ODL sau RippleNet pentru transferuri directe de fonduri de consum.

La începutul lunii martie, MoneyGram a fost trimisă în judecată într-o instanță din California pentru presupuse declarații false făcute cu privire la parteneriatul său cu Ripple Labs și criptomoneda XRP. Procesul colectiv a fost depus de firma de avocatură Rosen în numele investitorilor care au achiziționat titluri de la MoneyGram în perioada 17 iunie 2019 – 22 februarie 2021.

Scheme pump and dump cu XRP

După ce a început procesul dintre SEC si Ripple, tokenul companiei a fost, de mai multe ori, subiectul unor acțiuni de tipul pump and dump, în care prețul acestei criptomonede a fost crescut pentru vânzari masive care ulterior au dus la scăderea bruscă a prețului.

În urma acestei proceduri, foarte multi utilizatori care deținea monede virtuale au pierdut sume importante de bani pentru că au achiziționat la prețuri ridicate, niveluri de preț la care nu se știe dacă se va mai ajunge prea curând.

La momentul editării acestui material XRP se tranzacționa undeva în jurul valorii de 48 de cenți per unitate, mult sub nivelul maxim atins vreodată de 3,29 de dolari per unitate.

Exit mobile version