Robert Kiyosaki și alte nume mari susțin Bitcoin: Avem de a face cu bani reali, un refugiu sigur în recesiune

O recesiune este aproape imposibil de evitat, iar investitorii caută refugii pentru banii lor.

Foto: Pixabay

Bitcoin și celelalte criptomonede au fost criticate de multe nume mari din finanțe, de la șefi de companii de investiții uriașe și până la guvernatori de bănci centrale. Să nu uităm că legendarul investitor Warren Buffett a numit cândva Bitcoin „otravă pentru șobolani”.

Robert Kiyosaki, autorul faimosului bestseller „Tată bogat, tată sărac”, crede că toți acești oameni care detestă monedele digitale se înșală. Potrivit lui, token-urile Bitcoin sunt „bani reali”. Mai mult, autorul a declarat că BTC este, alături de aur și argint, un refugiu sigur în recesiune.

Bitcoin, în afara sferei de influență a Fed

Omul de afaceri a susținut mereu activele al căror preț nu poate fi influențat direct de băncile centrale. El i-a îndemnat pe oameni să cumpere Bitcoin și în timpul pandemiei, când banca centrală americană, Federal Reserve System (Fed), a generat cantități masive de bani.

„Nu voi fi o victimă a nenorocitului de Fed”, a scris autorul.

Recent, Kiyosaki a avertizat că dobânzile ridicate din ce în ce mai mult de către Fed, în încercarea de a combate inflația ridicată, vor distruge economia americană.

Autorul crede că piețele financiare se vor prăbuși, iar criptomonedele vor fi un colac de salvare până la înlocuirea dolarului, care în acest moment este cea mai importantă monedă de rezervă a lumii. Potrivit lui Kiyosaki, prăbușirea dolarului s-ar putea petrece chiar în ianuarie 2023.

Bitcoin
Bitcoin va înlocui dolarul ca monedă de rezervă? (Foto: Pixabay)

O recesiune mondială este aproape imposibil de evitat

Semne că economia americană, cea mai mare din lume, va intra în recesiune sunt mai multe:
– dolarul este foarte puternic,
– consumul, motorul economiei americane, a scăzut,
– marile companii „strâng cureaua” și concediază angajați,
războiul din Ucraina a creat dezechilibruri, iar inflația crește,
– acțiunile au consemnat pierderi masive în ultimele luni.

Iar atunci când economia americană e bolnavă, restul lumii nu se simte de asemenea bine. Potrivit firmei de consultanță și cercetare Ned Davis, probabilitatea producerii unei recesiuni la nivel mondial este de 98%.

Faptul că Bitcoin își consolidează poziția de refugiu sigur în caz de criză financiară a fost observat și de Sven Henrich, fondatorul firmei de cercetare a pieței Northman Trader.

„Știi că ai atins un moment unic în istorie când Bitcoin este dintr-o dată mai puțin volatil decât monedele fiat”, a scris el.

Analiștii Mike McGlone și Jamie Douglas Coutts, de la Bloomberg Intelligence, au scris, de asemenea, că Bitcoin devine un activ de rezervă digital global.

Un alt nume cunoscut care susține criptomonedele și Bitcoin este miliardarul Mark Cuban. El este unul dintre cei „convertiți”. În urmă cu mai mulți ani a zis că mai degrabă preferă să dețină banane decât BTC. El a declarat recent că Ethereum poate deveni, exact ca Bitcoin, un refugiu sigur în caz de criză financiară, o alternativă la aur.

Se pare că inclusiv Buffett și-a schimbat atitudinea față de criptomonede. El a investit la începutul acestui an 1 miliard de dolari în Nubank, o bancă din Brazilia prietenoasă cu monedele virtuale.

Exit mobile version