Robinhood a adăugat peste 6 milioane de crypto clienți anul acesta

Utilizatorii și-au creat cont pe platformă pentru a cumpăra Bitcoin sau Doge

wachiwit - stock.adobe.com

Robinhood, firma de brokeraj online, a dezvăluit joi faptul că peste 6 milioane de înregistrări noi au avut loc anul acesta, în lunile ianuarie și februarie.

Clienții și-au făcut cont pe Robinhood pentru a avea acces la serviciile crypto pe care platforma le oferă.

Odată cu numărul de utilizatori, a crescut și volumul produs de persoane fizice, care au devenit interesate de crypto-monede precum Bitcoin sau Doge după ce prețul a avut o ascensiune puternică.

În 2020, brațul crypto al Robinhood a recrutat aproximativ 200,000 de clienți noi pe lună – a declarat brokerul online într-o postare pe blogul lor

Purtătoarea de cuvând a Robinhood a refuzat să dezvăluie numărul exact al clienților care tranzacționează crypto-monede pe platforma lor. Numărul acesta diferă de numărul total al clienților pentru că Robinhood mai oferă și tranzacționare de acțiuni bursiere sau opțiuni.

Bitcoin, Dogecoin și GameStop

Prețul Bitcoin, cea mai populară crypto-monedă din lume, a crescut peste 300 de procente în 2020, iar luna aceasta a atins un preț record de 58,300 de dolari și o capitalizare de peste un trilion. De la maximul stabilit în 21 februarie, până la data scrierii acestui articol, Bitcoin a corectat 26,3%.

O altă crypto-monedă care a crescut enorm în capitalizare este Dogecoin. Creșterea a fost cauzată de o frenezie începută și menținută de platforme de social media, precum reddit sau twitter.

Odată cu BTC și DOGE, au crescut și așa zisele „meme-stocks”, precum GameStop, AMC, Nokia sau BlackBerry.

Dogecoin a fost creată ca o satiră în crypto-frenezia anului 2013, însă poate fi cumpărată în continuare de pe majoritatea crypto exchange-urilor. Advertisment: prețul DOGEUSD este foarte volatil.

Un tweet al miliardarului Elon Musk, postat la începutul lunii, în care susținea Dogecoin, a făcut capitalizarea monedei să crească de 4 ori într-o singură zi.

Nivelul la care Elon Musk a susținut Dogecoin
Prețul Dogecoin și efectul Elon Musk | tradingview

Relația Robinhood – Crypto

Momentan, Robinhood le permite utilizatorilor să cumpere, să vândă și să dețină crypto-monede, iar recent și-au exprimat intenția de a-i lăsa pe clienți să depoziteze sau să retragă crypto-valute și pe portofele electronice externe, după bunul plac.

În ianuarie, Robinhood și-a înfuriat clienții în urma unei facilități pe care platforma a suspendat-o. Aceasta le permitea clienților să cumpere instant crypto-securități; a fost suspendată din cauza freneziei-GameStop în care s-au aventurat cât mai mulți internauți, până lucrurile au scăpat de sub control.

Piața se așteaptă de la Robinhood să se listeze la bursă anul acesta, cu o capitalizare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Exit mobile version